Alla inlägg under april 2013

Av isabel - 5 april 2013 20:08

mitt ben har nog dött lite just nu... körde ett body combat pass nu ikväll o halvvägs genom passet skulle vi göra sidekicks, det gick ju helt ok fram till att vi skulle lägga dem högre, jag tyckte ju att jag var uppvärmd men tji fick jag. fy satan vad det smällde i benet, vet inte riktigt vad det var som smällde egentligen, muskelfästet övredelen av låret är det som gör mest ont men det spänner hela vägen ner i vaden, hela baksidan igenom. Självklart fullföljde jag passet för man kan ju inte bara sluta så där mitt i men det var kanske dumt för just nu gör det ont när jag sitter. Det känns som en blandning av ett gigantiskt blåmärke och en muskelsträckning som går längst hela baksidan. Att gå är inga större problem men jag har svårt att ta på skorna för jag har inte böja mig fram    riktigt riktigt irriterande. Skulle ju till gymmet o springa imorgon innan body balancen o sen är det hopptävling på söndag, tänker att om jag skippar löpningen o stretchar mjukt på balancen så ska hoppningen inte äventyras. För då blir jag förbannad, ser fram emot att få hoppa lite bana! 


Fick hem Pepsodenten idag så Zam är glad! Det är en ganska skön balans att ha honom hemma, det blir lite extra jobb eftersom det är två hundar som ska ha mat, torkas tassar på, o promeneras. Promenaderna blir långsammare o  de är två som kan driva mig till vansinne MEN det jämnar upp sig för Zam är lugnare och trevligare att ha att göra med inne, o egentligen lite trevligare att promenera med också när Peps är med. De fick busa i trädgården efter att Tina gick o de busade rejält. Zam har ju inte fått busa på flera veckor så jag var lite orolig för att han skulle börja halta men det har han inte gjort  hoppas att vädret kan hålla sig så här underbart för då kan pojkarna vara i trädgården o busa hela dagarna när jag pluggar :) 


nä, men om jag ska gå en runda med gangstarna innan jag somnar i soffan o benet stelnar totalt!

Av isabel - 2 april 2013 20:28

seriöst, om du någonsin får mitt CV på bordet, så anställ mig inte! Jag är seriöst kass, det här med självdisciplin är inte min grej, jag förstår inte hur det går till. Jag tror att jag behöver låsas in i en tom (ev madresserad) källare utan internetuppkoppling, utan telefon, utan tv, utan hunden, ja, med ingenting utom böcker och en skrivmaskin så jag kan skriva uppsatsen. O ev någon form av straffanordning så jag får en stöt eller något var gång jag somnar. Har läst 3 artiklar idag, wohoo. 3, mitt teorikapitel skulle ha varit färdigt FÖRRA måndagen, jag har fortfarande den sista 1/3e delen kvar, ojdå... men, eftersom min handledare hälsade att hon skulle iväg över påskhelgen och sen iväg någonannastans denna vecka så känner jag ingen press. Det är ju 50 dagar till uppsatsen ska vara godkänd för opponering. Tänk så mycket man hinner på 50 dagar! Det är ju jätte lång tid!   


Men idag har det inte riktigt varit mitt fel att det blev så lite gjort, Zam fick tid hos veterinären kl 11.20 o jag skulle ha gått upp i tid så jag hade löptränat innan dess, men pga allt socker jag satte i mig igårkväll så hade jag inget blodsocker imorse + ont i magen så jag låg visst kvar i sängen nån timme för länge o så ville Zam gå en ordentlig runda, om i fall han skulle sys på nytt o bli totalkonvalicent (hur katten stavas det ordet??) på nytt, så han fick en 50min runda när jag väl masat rumpan ur sängen. Sen gick veterinärbesöket riktigt fort, han behövde inte sys om utan det var de undre stygnen som inte löstsupp, för kroppen hade fått en "typ allergisk reaktion" (väldigt lätt) o försökte stöta bort dem vilket hade gjort att snittet öppnats, men Mörne kunde plocka bort dem så nu ska det läka ihop på max 1v! O eftersom jag hade planerat att vara där länge så fick jag ju 1h över så jag kunde sticka ut o springa i det underbara vädret iaf   


Blev 1mil på ca 56 min. Helt ok, spotify fick för sig att stänga av sig helt plötsligt så fick pausa o sätta igång den igen men annars flöt det på i ganska jämt tempo. Har lite svårt att pressa upp tempot o hålla snabbare än 5.30min/km, ligger jag på 5.40-5.50 så kan jag jogga på utan större problem utan att känna mig slut på 1mil men snabbare går inte just nu. Det är lite irriterande men samtidigt så ska jag lära mig att hålla 5.50min/km i 21km så det är väl lika bra att jogga på i det tempot. Ska inte springa nått kortare lopp innan Gtb-varvet så det är ju bara att pressa milen tiden efter det. Målet är att klara Malmö Milen på under 50 men då måste jag börja träna lite mer tempo. Intervallträning är det tråkigste som existerar, o svårt att göra ensam om man inte springer på en utmärkt sträcka eller bandet, men får börja köra backar, det fungerar lika bra, om inte bättre. Ska bara hitta några i platta lilla Lund!   


O dessutom är den stora utmaningen i April att få ordning på kosten. Hunden måste banta o jag måste lära mig att äta riktig mat. Ska börja på en ny diet tänker kalla den "Bo hemma dieten" o den går helt enkelt ut på att gå tillbaka till samma kostvanor som jag (fast lite nyttigare) hade när jag bodde hemma hos mamma o pappa o gick i grundskolan. Dvs frukost, nån frukt, lunch (något godare än skolmaten då kanske), mellis, middag (får kanske gå hem till mamma o pappa för att få den god) o så en kvällsmacka efter träningen. 


förutom det faktum att min kost när jag bodde hemma var väldigt enformig pga min enorma kräsenhet så var den väldigt regelbunden och hyfsat hälsosam, vanlig husmanskost utan klydd. O fördelen nu är ju att även om listan på vad jag inte tycker om att äta fortfarande är längre än den på vad jag tycker om att äta så har den sistnämnda iaf vuxit och innehåller idag några fler ingredienser än ljust bröd, ost, O'boy, makaroner, mammas köttbullar och gurka.

Har förvisso insett att min kropp nog inte behöver så många näringsämnen om man tänker på hur bra den klarade sig i alla år, under hela grundskolan bestod min diet med få undantag av exakt samma sak, 2mackor med ost o 1glas O'boy till frukost, ett öpple i skolan, sen 3 av 5 dagar knäckebröd till lunch i skolan, (ev potatis o sås) en tallrik fil när jag kom hem, middag bestående oftast av potatis o sås eller pasta o ketchup (köttbullar o korv var typ det enda köttet jag åt frivilligt) o sen ostmacka  o O'boy till kvällsmat. Den enda grönsaken jag åt var gurka, enda frukten var äpple o päron, lärde mig att äta clementin efter ett tag också. Panerad fisk gick att äta men det var nog inte förrän gymnasiet jag började äta lax eller fiskgrattäng. Blodkorv åt jag av någon mycket märklig anledning... Att jag ens överlevde som vegetarian i nästan 8år är ett stort mysterium men jag åt nog mer protein tack vare quornprodukterna än vad jag gjorde när jag åt kött.... Tur smaklökarna utvecklats lite de senaste åren... 

 

Men, det är ju inte svårare än så att hålla en ordentlig kosthållning. Regelbundenhet är mitt stora problem och även att äta lagad mat. Frukosten är lätt, den äter jag alltid, men sen kan jag mycket väl glömma resten eller småäta hela dagen, Äter säkert 6 av 10 dagar mackor till middag av ren lathet eller brist på fantasi. Färdigmat äter jag sällan, skräpmat är inte något särskillt återkommande men godis är en enorm last. Så med lite utmaning från Malin ;) blir April en sockerfri månad! Sockerdetox som det så fint döptes till! Det behövs, enormt, inte särskillt mycket för utsidan men för insidan! Sover enormt mycket, är fruktansvärt trött jämt och magen kan ju lätt må bättre o det är bara pga kosten för jag äter för mycket socker och för lite riktig mat. 


Så det är månadens utmaning. En månad utan godis o minst ett mål lagad varm mat varje dag (o då räknas inte varma mackor)   


O så ska hunden gå ner 2kg för han har gått upp 1 sen kastreringen o då vägde han redan 1 för mycket. Så blir det när jag glömmer påminna mig själv om att hans motion är reducerad med 75%.... fy på mig.... 



Ovido - Quiz & Flashcards