Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

pony, pony o drömmar

Av isabel - 18 augusti 2013 21:33

15 pass i ridhuset har inte min rygg tyckt om verkar det som. Vaknade igår med värk i ländryggen som mest blir värre. Hoppade upp på Lancome o när vi började galoppera blev det väldigt tydligt att det är träningsvärk pga felanvända ryggmuskler. Mest troligt pga barbacka ridning på Etna i fredags, blev tre pållar då, Etna i mitten. Måste ha spänt ryggmusklerna fel när jag studsade runt på henne :P Både Prins o Toppan gick iaf bättre idag än igår/fredags, Toppan var mycket trevligare o Prins försökte inte bocka en enda gång. Lata o slöa var de båda två men lite bakbensaktivitet gick det iaf att få! 

Känns som jag kan hålla mig från hästryggen några dagar o låta ryggen vila, det gör inte direkt ont, mer än när jag böjer mig fram, lyfter eller hoppar av hästen men det är grymt irriterande när musklerna låser sig efter att jag suttit för länge. Men, kanske ska åka ut o skritta Felixen imorgon. Dags att lämna tillbaka bilen snart o har fortfarande lite bensin kvar! 


En tankt på 2v, vet inte om det räknas som bra eller dåligt ur bensinförbrukningssyn. Har bara kört mellan Lund-Dalby o Lund-Arlöv, en gång Lund-Malmö också så det har inte varit några långturer. Men, tänker jag rent ekonomiskt, säg att jag jobbar i Malmö, pendar Malmö-Lund 5dagar/v + turer till Arlöv, affären o lite smårundor (för jag kommer bli superbekväm) så går det lätt 2 fulla tankar/månad, det är ungefär 1800kr/månad i endast bensinpengar. Inte undra på att man inte har råd att ha bil för sen är det alla andra kostnader därupppå för själva bilen. Tror jag hoppas extra mycket på jobbet på posten just nu för då stannar jag på min 525kr/månad för pendelkort. Visst, jag blir fast i det eviga pusslandet o svärandet över kollektivtrafiken men jag slipper göra av med flera tusen kronor var månad! 


La mig i badet när jag kom hem från jobb idag för att försöka mjuka upp ryggen o började tänka på vad jag hade gjort om jag blivit jätte rik, alltså så pass så att jag verkligen aldrig behövt oroa mig för några utgifter någonsin. Just där o då i badkaret kom jag på att när jag ska bygga mig hus (ja, det hade varit steg 1, bygga ett eget hus på bra avstånd från grannarna men lagom avstånd till stan) så hade jag byggt ett badrum med ett STORT badkar, sånt där riktigt högt så man kan ha vatten hela vägen upp till näsan sittande men långt nog för att ligga helt raklång i, med en "sittplats" om man vill sitta. Och "fotstöd" så man kan halvligga utan att kasa ner o få huvudet under ytan. Självklart jaccuzzi med massagestrålar så jag kan få ryggmassage medan jag badar! Och så ska det stå placerat en våning upp mot ett stort fönster så jag kan titta rakt ut på antingen skogsdungen eller hästhagen (alternativt hästhagen som går in i skogsdungen) när jag badar och så ska där vara en TV i badrummet som kan styras från en "fjärrkontroll" inbyggd i badkaret, så jag kan vara blöt om händerna när jag bytar kanal. För fysjutton vad det är tråkigt att ligga i ett badkar. Allt jag har att titta på är en vit kakelvägg. Mitt badkar är inte alls skönt, det är för lågt så antingen är knäna ovanför vattenytan eller axlarna. Ligga o läsa går inte för det blir jätte obekvämt o det är så tråkigt att ligga där så en TV i väggen hade varit helt perfekt. Så det tänker jag skaffa när jag blir riktigt rik. 
Sen hade jag haft en gigantisk inhägnad trädgård åt Zam, en mindre skog, för där ska vara träd i trädgården också. Blandade träd, några stora gamla ekar o lite andra "vanliga skogsträd" o sen en hel del frukträd, äpple, päron, plommonträd o björnbärs och hallonbuskar! 

Sen ska jag ha en stor källare uppdelad i två delar, en med gym o en med hemmabiosystem. Tänkt vad mysigt o sitta i en källare där det kan bli helt mörkt med stora fotöljer/soffor o en gigantisk tvskärm/projektorduk o superbt souroundsystem med en ljudkvalite som gör att ingen vill bo granne med mig! Självklart får där finnas ett litet stall, ska ha nån häst, ev nån inackodering, en eller två åsnor, lite hönor, ankor, några minigrisar o några får o getter. Alla får gå i stora hagar, ev alla hovdjuren tillsammans, men hönorna o ankorna får gå i en egen inhägnad med extra staket för annars äter nog Zam upp dem. Sen måste jag ha ett extra hus i andra änden av mina ägor där någon, som fördelaktigt arbetar max halvtid får bo väldigt billigt i utbyte mot djurpassning så ofta jag behöver det, för jag måste ju kunna resa utan att oroa mig för djuren. 


Har verkligen allt planerat, har haft mitt drömhus i huvudet sen högstadiet när vi skulle "bygga" ett hushåll som uppgift på hemkunskapen. Fick bara ett vg på mitt arbete men i mitt huvud var det ett MVG. I grunden är det inget miljonbygge, ganska enkelt 1½plans hus med riktigt stor bottenplan o så sovloft med takfönster. Tänkt att ligga på rygg i sängen o titta på stjärnorna, riktiga stjärnor, eller om det åskar o blixtrar, hade det funnits något mysigare? Självklart ska fönstret ha en "gardin" så morgonsolen kan stängas ute! O sen gå ner för trappan o sitta i uterummet med en stor kopp te eller kaffe i en mysig korgstol medan hunden sprang o rastade sig själv ute i den gigantiska trädgården. 

Öppenspis i vardagsrummet, stort inglasat uterum med infravärme så jag kan sitta "ute" i alla väder året om, stor trädgård, några extra rum, öppenplanlösning mellan kök och matsal, stor helkaklad tvättstuga/grovkök på bottenplan med seperat ingång så man kan gå in det håller med leriga stövlar eller lerig hund, där ska självklart vara en dusch/badplats så hunden kan tvättas innan han går in i själva huset. Stor källare ska huset ha, älskar källare, där det ska finnas både träningsredskap och riktigt mysigt filmrum. Det mesta är planerat. Gärna en kilometer till närmsta granne men inte mer än 15 min körväg till närmsta butik o bekvämt pendelavstånd till närmsta storstad o jobb. 

Det kan väl inte vara för mycket begärt? 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av isabel - 13 juni 2015 16:21

Det här med att folk tror att man är social bara för att man har djur kan jag bara inte greppa...  minns alla gånger jag åkte tåg med Sune (kaninen) o alla som satt nära en skulle prata... Why?   O som idag, där ligger jag på en gräsmatta långt b...

Av isabel - 5 augusti 2014 19:25

Andra skryter om sina barns framsteg , jag tänker skryta om min hund! Idag gick jag en runda genom stadsparken kl 16.30. I perfekt "ut med hunden väder. En tid ch plats då parken är fylld med skrkande barn, löpande människor , cyklande människor och ...

Av isabel - 22 februari 2014 20:50

...har varit på mitt nya jobb i snart en hel månad och jag känner i skrivandet stund att jag verkligen kan tänka mig att stanna kvar där mycket längre än till sommaren. Jag trivs verkligen. Det känns smått märkligt att jag verkligen trivs så bra som ...

Av isabel - 12 januari 2014 14:17

när man har mycket att göra kommer det alltid något man måste tacka nej till pga tidsbrist men de tillfällen då man är helt ledig dyker det sällan upp något.    Igårem/kväll fanns det inget jag såg fram emot så mycket som att jag idag skulle vara...

Av isabel - 2 januari 2014 23:13

om jag följer mina vanliga rutiner så bör bloggen från o med nu bombaderas med meningslösa och tråkiga inlägg för tro det eller ej: Jag är sen igår officiellt arbetslös! Men, faktiskt bara en kort period! Ska få en timanställning som lärarvikarie ino...

Ovido - Quiz & Flashcards