Alla inlägg under september 2012

Av isabel - 9 september 2012 21:25

Är jag en tröstätare?
 resultat: 

MAT ÄR NÖJE 

Socialätare: Om det inte vore för fester, restauranger, kaféer och barer så skulle du säkert äta nyttigt. Men du går till överdrift när du är tillsammans med andra. Du kan inte hålla igen och äter allt som ställs framför dig.

Ett gott råd:Försök att planera vad du ska beställa innan du går ut och låt dig inte frestas av menyn. Om du blir serverad en jätteportion så ät bara hälften.


Hahaha, det stämmer nästan, förutom att jag typ aldrig äter ute överhuvudtaget och nog äter mindre ihop med andra än vad jag gör när jag sitter ensam med den STORA godispåsen :P


Lider du av sömnbrist?

Resultat: 

DU BÖR SOVA MER

Hmm... Det verkar som att det står minus på ditt sömnkonto. Försök att sova lite mer och slipp nedanstående symptom.

Kort sammanfattning av symptomen jag borde uppleva är: Sur, irriterad, konstant sjuk, våldsam aptit, kraftig viktuppgång, pratar/går i sömne, enormt sockersug...  Hahaha, sömnbrist vet jag att jag har men jag är kraftigt skonad från symptomen :p 


Jag är introvert... tydligen är jag en person som hämtar energi från mitt inre liv och blir stressad och utmattad av sociala tillställning. O just det, Jag tänker efter innan jag talar! Hahahaha


Och jag har "Sannolikt lite prestationsångest" 


Jag älskar tester som dessa, de är väldigt roande att läsa, både själva testerna och resultatet. Även att sitta fram och tillbaka o fylla i olika svar för att se hur resultaten ändras pga en fråga. En fråga o så är resultatet helt annorlunda. Jag menar prova att göra ett "är du deprimerad test" och fyll i 99frågor där du skriver att du är super lycklig men så är där alltid en fråga som heter: "tänker du nån gång på att ta ditt liv/tänker du på döden". sätter man ens "ibland" där så får man resultatet "du är deprimerad och måste söka professionell hjälp". Men allvar, vem går i genom livet utan att någon gång tänka på döden? det är en del av livet som faktiskt kräver en hel del tankekraft i många människors liv. 


jaja... 

sitter här o tittar på Första Harry Potter filmen o äter choklad i min introverta lilla bubbla. 

Kom hem för nån timme sen från Väjern. En härlig helg med dyk, god mat o gott sällskap. Det var inte de bästa dyken tyvärr, sikten både fredag o lördag var så där. På fredagkvällen blev vårt kvällsdyk nästan ett nattdyk för innan vi var uppe så var det mörkt, det blev riktigt mysigt. Såg några trollhummrar o nån riktigt stor blå***fisk, kommer inte ihåg vad de heter men de glittrar riktigt snyggt blått när man lyser på dem. Det var ganska duktig sjö så även under ytan gungade det så stackars mamma blev sjösjuk under dyket. På lördag fm blev det ett ganska grumligt dyk, min lampa dog på fredagen o försöka se något i skrevorna utan lampa var lite omöjligt så det dyket var ganska småtråkigt. 

men idag gjorde vi ett riktigt härligt dyk. Var fortfarande ganska bra sjö o mycket ström, vi simmade ut på 22minuter och var tillbaka på ankarlinan på 4min :p lite smågalet, det är en ganska härlig känsla när man bara driver, fick hålla fast sig i klipporna för att kunna ligga still o undersöka skrevor. Såg inte så mkt dock, en trollhummer och en gigantiskt torsk var nog allt. Ville hitta en vanlig hummer, har inte sett nån sen förra årets vårresa... 

men nu är det iaf dags att bruka allvar med livet på riktigt igen. Måndag imorgon o skolan är igång, projektarbetet igång, träningen igång, Zamsons träning igång, hästarna är under igångsättning. Så livet börjar väl tuffa på som vanligt nu. Men ikväll är det latmaskskväll så allt annat tänker jag på imorgon. 



Av isabel - 6 september 2012 21:43

har varit igång med "vardagslivet" i flera dagar nu så imorn tar jag mini semester o åker tillsammans med mamma o en jädrans massa härliga dykare till Väjern för en hel helg med vackert o varmt väder, varmt o klart vatten så där blir många härliga dyk. Avkoppling när den är som bäst helt enkelt :) Inget att bry sig om förutom att dyka, slappa, umgås och äta. 

Började värma upp den sista delen redan ikväll med en stor påse ostbågar :) Det är en sån konstig grej, ostbågar, det är grymt gott när man äter dem men eftersmaken är grymt trist. Fast bättre än Sourcreame/onion chips. då har man ju dålig andedräckt i flera dagar efter, men så är det också vansinnigt gott. 


Men just nu är mitt stora problem min rumpa, fy fan vad den gör ont. Hoppade Etna i parken, detta vackra sto med sadeljordsskav så hon skulle ridas barbacka. Hoppa, ute, barbacka, tre ord som skriker; hej jag kommer trilla av. O ja, det gjorde jag, självklart, fast det var egentigen inte mitt fel, det stod ett träd/buske ivägen när vi skulle svänga så jag skrapades av. Det var nästan komiskt, för jag höll på att göra precis samma sak på andra försöket men då styrde Etna själv bort på andra sidan busken. Hinderna är inga problem, hon är vansinnigt mjuk o galoppen o i sprången men den där bromsen kom vi inte riktigt överens om vart den fanns så när vi skulle bromsa efter hinderna, då jävlar skumpade jag. O hon är så jädrans spetsig över ryggraden. Jag har blåmärken på ställen man inte vill/ska ha blåmärken... och känner att jag kommer ha träningsvärk i muskler jag inte visste om att jag hade :p 


Skolan är iaf igång igen, 2 föreläsningar har jag hunnit med, en av dem lyckades jag komma 1h sen till för jag hade skrivit upp fel tid. Men det är än så länge riktigt intressant. Ny klass, vi är bara 8 el 9st, vi är 3svenskar o resten utbytesstudenter så det bådar gott för intressanta diskussioner, även om de än så länge är väldigt stela och tröga... Har vant mig vid att gå i en klass där vi känner varandra och har stora öppna diskussioner. Men, ja, vi är 9st så det lär släppa snart! 

Projektarbetet börjar klarna lite nu också så det sätter igång lite mer på allvar nästa vecka vilket ska bli kul. Utbildnings på stadsmissionen nästa helg så efter det är det dags att börja "jobba" (volontära) där. 

Hoppas på att schemainläggningen på superflexen börjar fungera så jag kan logga timmar där också. Skulle behöva lite lön :P


O har kommit på en super ide som jag ska börja köra med från o med måndag. Var gång jag köper något jag inte behöver, typ godis, färdig mat, cd-skiva, ny leksak till zam som går sönder efter 2min, ja, allt som inte behövs, då ska jag lägga samma summa i en burk. om jag bestämmer mig för att strunta i att köpa det (för att jag vet att jag behöver spara) så ska jag ändå lägga den summan i burken. Första etappen är nya löpskor, nästa är nya inneträningsskor, där efter kommer en trimmer till Zam, Tänker att om jag verkligen brukar allvar så lär jag kunna köpa nya skor innan månaden är slut för jag gör av med pengar på väldigt mycket onödiga saker. O det kan nog få mig själv att inse att där är mer pengar än jag tror att röra mig med, om jag bara drar ner på alla små onödiga utgifter, som godis eller småskitsaker som man ändå aldrig använder men likförbannat köper. Men ja, nya träningskor, både löpning och inneskor till gymmet är riktigt nödvändigt och det är trimmer till Zams också, eller iaf saxar så jag inte klipper honom med kökssaxen en gång till, 

Av isabel - 2 september 2012 20:45

Imorgon är första dagen på vad som förhoppningsvis blir mitt sista år som student. 


The end of an era.

Inte för att jag blir något då heller men en högre examen på papper. Vem vet, jag kanske kan få jobb på McDonalds då :p 


Känns skumt, jag tänker absolut inte doktorera och csn är slut efter efter vårterminen så det är slut på riktigt, sen ska jag bli "vuxen"... hur tänkte jag där? Jag vet inte ens vad det innebär att vara vuxen. Det känns tråkigt, inrutat och förutsägbart. 


Kanske ska se till att njuta "på riktigt" av sista året som student, börja leva riktigt studentliv o leva på nudlar och billigt vin, festa till 5på morgonen 6dagar/v o sitta bakfull på föreläsningarna!  


Eller så har tar jag o pluggar 150%, bollar runt 4 extra jobb, börjar hårdträna både mig själv och hunden och just D, lite ridning på det. Känns som det passar mig bättre! 

  

Tre utekvällar har semesterns sista dagar bjudit på, med avslut igår med kräftskiva med dykgänget o sen regnbågsfest på kvällen. Grymt trevligt båda två men kom i säng lagom 5på morgonen... o upp vid 12.30 känner mig lagom sleten, kroppen protesterar för att jag inte tränar, lederna värker och jag är sjukt rastlös även om jag borde gå o lägga mig snart. Men hur lätt är det när jag knappt varit vaken? :  


Träffade min systerson för första gången idag :) Han var ganska ful :p Nä, det var han inte, han var väldigt lik sin syster när hon var så liten, till o med samma krokade näsa :) Så utvecklas hans utseende på samma sätt som hennes så har jag snart de två sötaste syskonbarnen som existerar :) 


Imorn ska iaf livet kickas igång på allvar.

Ska sköta skolan på riktigt denna terminen, 150% studier nu första terminhalvan o jag ska för en gång skull läsa all min litteratur :P

Har lagom 4extra jobb som ska skötas, så det är nice

Ska piska mig själv till fysisk toppform innan Maj, så imorgon  startar det igång med närmre 3h på gymmet på kvällen, Sh'bam följt av Body Combat följt av Body Balance. 50min uppvärmning, 55min hårdträning o 55min strech, helt perfekt! Sen ska resten av året följa i samma tempo. Halvmaran den 18maj 2013 på MAX 2timmar. Sikta på månen så når man till trädtopparna. 

Så enkelt är det. 


Så då får det bli slut på att ligga på rygg i soffan och käka chips och choklad som jag gjort hela kvällen idag :P Det är så det gör ont i revbenen för att magsäcken är så expanderad   


O Zam ska tränas, Valiumträning tror jag blir ett lämpligt namn för vår nya träning, för det kommer krävas. Filtträning är steg ett. Imprinta ordet LUGN i mig och min hund så fort den vita filten är framme. Resultatet ser jag fram emot, vägen dit, not soo much... men, jag valde att skaffa en envis terrier så då ska jag bli ännu envisare o stå mitt kast. Har en känsla av att jag det närmsta halvåret kommer tillbringa många timmar sittandes på golvet med filten framför mig i väntan på att zams ska ligga still o avkopplad där men dagen då han gör det självmant kommer väga upp för allt besvär. O det stora målet är att till nästa sommar så ska min jycke ligga still på golvet hemma hos min syster med två ungar och två katter runt omkring sig i lägenheten. Det kanske låter som ett patetiskt mål men för er som känner min hund vet att det hade varit en enorm utveckling i positiv riktning. 


Nu ska jag däremot försöka lista ut hur jag ska kunna somna ikväll... var inte helt smart att sova till 12.30  men ja, har ju en hel bok som ska vara läst till imorgon så den kan nog lätt få mig att somna ;)

Ovido - Quiz & Flashcards