Alla inlägg den 7 januari 2013

Av isabel - 7 januari 2013 17:27

idag började jag o Zam hans nya "träning", eller, nja, mätning eller vad vi ska kalla det. 2v utan någon mental stimulering alls, 1v av "normalt liv" o sen 2v utan fysisk motion. 

känns som de första två veckorna blir svårast för mig, de sista två svårast för honom. Jag måste altså hålla käft, inte ens sitt, gå o lägg dig, tass,fot ingenting. Ska med andra ord hålla käft när jag är med zam de kommande 2 veckorna. Det är ingen liten utmaning. Han är ju inte precis den som håller sig lite undan så där mysigt för sig själv, han är lite mer "in my face" men det ska bli lite spännande att se om det kan ge resultat o gå att hitta den där perfekta balansen mellan fysisk o psykisk stimulering så han kan coola ner några hekton. Är duktigt trött på att han är stirrig som han är, hemma är det lugnt men som i helgen, då fick jag ha honom kopplad på kvällen för att han inte skulle hålla på o skälla o jaga katterna genom dörrspringan. Orka med honom, hade varit så skönt om han bara var LUGN, om han kunde vara lika lugn borta som han är hemma så hade jag varit så lycklig, nästan så jag stått ut med att han inte kan gå förbi andra hundar utan att försöka dra omkull mig. Men ja, han når snart den magiska gränsen 2år! Då allt ska vända! Då han helt plötsligt ska bli lugn o vuxen o trevlig! 

Han har dock börjat bli annorlunda, sover längre på morgonen, väntar längre innan han vill ut på dagarna, han har varit super med att hålla sig i över 1år men nu kan han ligga still i säkert 4-5h innan han ens börjar vandra rundor o leta saker att roa sig med. Det är riktigt skönt. O nu tänker jag inte ropa hej för tidigt o det har med största säkerhet att jag städar bättre, men ingenting har tuggats sönder på 1, snart 2 månader  så vem vet, magiska  2år kanske verkligen är magiska. 


ska dessutom boka tid till kiropraktor för honom, det är nått med bakkärran som inte helt stämmer, haltar lite till o från på ena bakbenet o det ser ut som det kommer från rumpan/ryggslutet. Han har ju alltid gått lite speciellt o han har fel på båda höfterna så jag tänker att det inte är en helt dum idé att få honom genomkänd redan nu o kanske få lite tips på hur jag bäst håller honom i form. 


o snart är det dags för årets första pass på gymmet, 1v försenat. Får dessutom bli ett spinningpass för Combaten var fullbokad redan igårkväll... ska se till att boka den i tid nästa veckan. De har ändat på schemat så några av passen jag brukade köra är borta, typ inga afropass, grymt irriterande. På fredagen är där knappt några pass alls men combaten är där iaf... bra det. O så börja löpträna ordentligt nu. Halvmaran är inom räckhåll tidsmässigt men absolut inte konditionsmässigt, har noll kondis efter över 2v träningsuppehåll men det lär jag känna med träningsvärken imorgon. 


Ovido - Quiz & Flashcards