Alla inlägg under augusti 2012

Av isabel - 12 augusti 2012 09:05

Woho, varför inte inleda dagen med allsång ihop med Louise o gå rund o sjunga Var nöjd med allt som livet på hela våningen? Kan ju tillägga att det var INNAN växeln öppnade o ingen jobbade ;)



Det ska bli riktigt skönt att sluta, inte för att jag har något emot jobbet men semesterna kommer vara så otroligt välbehövd. Jobbar en del nästa vecka också men då är det på fritids så det blir lite annorlunda!

Ska bli så skönt sen, 1v helt ledigt, tänkte tillbringa dagarna med Zam, i stallet, försöka fixa till trädgården, storstäda lägenheten för den ser hemsk ut o så kicka igång hårdträning. Ska hinna med 6 löprundor innan Roy åker från betet är planen! Stod nere på gatan när Malmö Halvmara sprang förbi igår o blev grymt peppad för att sätta igång o träna inför Göteborgsvarvet. Ska försöka åka ut till Skrylle ett par gånger i månaden o köra backträning, sista sträckan på Gtb varvet ska tydligen ligga i uppförsbacke så det behövs att träna på något annat än platta lund.


Ska köra två rundor med 20v programmet jag hittade på hemsidan, andra rundan med högre tempo än på första. Är tanken nu, blir kanske inte riktigt lika lätt att motivera sig när vintern kommer.

Får se lite hur tiden kommer räcka till också, kommer plugga 150% nu i början på terminen, jobba extra här, på fritids och ev i stallet. Däremot har jag ingen aning om hur det ser ut med hästarna, kommer mest troligt ha Felix några dagar/v, kanske Roy, beror på syrran o framförallt hans ben. Tänke strörida i hoppgruppen en del för jag har en massa lektioner liggande från förra terminen o jobbar ja helger så fylls de på, så då blir där iaf en ordentlig ridtur/v.


Får jag plats i gruppen så blir det Rallylydnad med Zam en gång/v o det ska bli kul (hoppas jag)

Är lite smått orolig just nu dock, ska in o sätta i kastreringschippet imorgon, o veterinären förvarnade att första månaden kan allt beteende som påverkas av testestorolet kommer mest troligt att förvärras o det kan ta en månad innan det börjar dämpa sig. Så det blir en månad utan att få vara i hundgården ihop med andra hundar annars tror jag att han kommer råka illa ut. Ska bli skönt att få en hälsoundersökning på honom också. Var lite irriterad när jag vaccinerade honom o veterinären bara "ja, asså han flåsar så mycket så jag kan ju inte riktigt höra hjärtat o lungorna ordentligt, men det ska nog inte vara någon fara". Henne jag pratade med hos Mörne lät helt bestört när jag sa det till henne. Tror inte att han har något fel på varken hjärta eller lungor men han flåsar nonstop hela tiden så jag vill få det bekräftat att det inte är något fel, pappa menade på att han inte tycker det är helt normalt att en hund flåsar på det viset Zam gör o jag har aldrig varit med om en hund som andas som han gör men jag tycker att det har blivit lite bättre de senaste veckorna så det kan ju ha varit en fas eller bara ren klimatpåverkan.


O vi har kommit in i en sån dålig vana just nu jag o min vovve. Jag äter aldrig vid bordet utan alltid i soffan när jag äter själv o det är lite för ofta jag inte äter upp det jag lagt på tallriken o där ligger han o väntar. Imorse åt han inte ens sin egen mat förrän jag ätit upp mina mackor, eller, ja, han fick ju halva av den sista, sen gick han o käkade sin egen mat, så snart kommer jag ha en tjockis till hund, tur han också får öka upp sin löpträning nu när jag ska köra igång på riktigt o kommer ha mer tid till honom

Av isabel - 10 augusti 2012 21:02

det är lite coolt, så jag måste skryta lite, vann en sprillans ny HTC One X på jobb idag, säljtävling, trodde inte jag hade en chans på det men tamigfan, en ny mobil värde över 5500kr. Så den stora frågan är: sälja o få pengarna eller behålla o ha en ny leksak? Helt ny är den värd en månadshyra o ja, jag hade behövt pengar till kurslitteraturen, samtidigt, som om jag någonsin kommer köpa en dyr mobil så varför inte utnyttja när man får den gratis? Jag är inte jätte nöjd med min Nokia men jag har ändå vant mig vid den o fattat hur den fungerar... o den är mindre i storlek så den passar lite bättre i en ficka än vad htc:n kommer göra. samtidigt, med Zams ovanor att tugga sönder saker o min klumpighet så är det inte helt fel att ha två telefoner! Kanske ska ta o sätta i ett kontantkort i den ena o ha den som reserv. Kan ju göra en kollega en säljtjänst o be dem skicka ut ett kontantkort till mig :p det är några kronor i bonus :)


har träningsvärk i hela nederdelen efter body pump passet i förrgår. Rumpa, lår, neder delen av ryggen, så vansinnigt skön känsla fast det är lite jobbigt att gå efter att ha suttit still en stund. Körde ett löppass ihop med Zam ute hos Roy, blev bara 3.8km o tog 21 minuter trodde det skulle vara längre än så men rundan tog slut o där är en del backar så första halvan låg i uppförsbacke enligt löpappen. Sen blev det ett Sh'bam pass följt av Body Pump. Sh'bam är riktigt kul men det är inte så jobbigt o BP är jobbig men inte så super rolig, har kört det med två olika instruktörer o är inte imponerad av någon av dem. Vet att där är en till som kör de passen så jag får testa det med henne också för det är grymt omotiverande att ha en instruktör som tar mindre vikt än en själv o inte är särskilt peppande. Hade jag haft råd hade jag skaffat en PT för att ha någon som verkligen sparkar mig i form, både i löpning o styrka, lägger mig för mycket i bekvämlighetszonen o kommer inte ur den. Men, pt kostar o jag har inte pengar över... så får försöka kicka igång mig själv o pressa mig själv lite nu. Har hittat ett 20v program inför halvmaraton inne på Malmö halvmaras hemsida så jag tänkte köra igång med det när min semester börjar. 3pass/v så det är lagom. bara att sparka sig själv i röven o komma igång.

Av isabel - 4 augusti 2012 20:40

har haft nästan ett helt dygn ihop med underbara Erik. Grillade o åt gott igår kväll, blev både grillad majs, kycklingspett med svamp o paprika, pommes, grillad banan med choklad i o sen resten av chokladen som kvällstugg :) o så lite vin o cola upppå det! snacka till nästan 4 på morgonen o idag var vi o tränade.


så underbart. 2½h, tränade fall, hopp, mattkamp o sparring med handskar o skydd. Borde börja bära nässkydd när jag tränar. Fick X-antal slag på trynet, en perfekt rundspark i njuren, stopspark rakt i solarplexus, en rejäl smäll på kindbenet så det kändes som nacken skulle vridas av, låg mai-geri som nog ger mig en fin lårkaka, en tå från en rundspark rakt mellan två revben, en rejäl smäll/klämning av axeln i samband med nedtag på mattan, som tur var hade Erik bättre balans än jag så han hindrade den från att bli helt smackad. Så just nu ömmar hela överkroppen, både efter träning o smällar, helt underbart känns det, riktigt riktigt skönt. Mörbultad, trött o glad är känslan jag åkte hem med :)


Bilder på mina käftsmällar kommer :)

Måste hitta en klubb så jag kan börja träna kampsport igen för katten vad jag saknat det. Det hade varit ett bra komplement till löpningen, ridningen o ev passen på gymmet. Snabbhet, smidighet o explosivitet behöver jag verkligen träna upp.



Av isabel - 2 augusti 2012 21:21

jag kände det på mig med en gång... zam lekte hur bra som helst med en 5månaders blandis, helt suveränt fint.. o så kommer det nån brud som släpper in sin dvärgschnauzer, nja... kände ett litet sånt.. hmm detta kan gå fel... men de skuttade iväg alla tre o så sa det PANG... o så förvandlades min söta lilla hund till ett jävla monster... han ger sig inte, det är det som är hemskast, den andra hunden kastade sig på rygg, pep, försökte inte alls kämpa emot o zam klipper den rakt över halsen... o biter hål... som tur var på sidan av strupen o bara ett stickhål i huden så det blev inte så farligt men tillräckligt för att jag skulle ge ägaren mina kontaktuppgifter om i fall hon behöver åka till veterinären med den... fick sparka bort min hund från den lille...

blir så jävla trött... det räcker väl med att han är konstant stressad, flåsar även om han sover, aldrig kan sitta still, inte går att ta med honom någonstans utan att behöva skämmas, går inte att gå med honom i koppel o möta en annan hund utan att få armarna avslitna nu går det inte att släppa honom ihop med andra hundar utan att han äter upp någon... blir så jävla trött..... orkar inte med honom o då har jag ändå bränt närmre 4000kr på lydnadsträning... just nu känns det som om de pengarna är kastade rätt i sjön... Jeppes träning är i grunden sjukt bra o jag tror fullt ut på hans konsept men uppenbarligen är det som han säger, jag är för jävla korkad för att klara av det... kan erkänna att självkänslan är grymt låg just nu... slagsmål med erik i helgen känns som en djävulskt bra plan just nu... känns som jag kommer explodera innefrån om jag inte får nått utlopp för allt just nu.. denna sommaren har bara blivit för mycket....... fucking bajskänsla.....  o JA, jag gnäller, o om du tycker jag ska sluta med det så ge fan i att läsa min blogg.

Av isabel - 1 augusti 2012 23:08

Hej, det är ingen som kan ringa till min mobiltelefon.

Okay, går det inte fram några signaler alls?

Nej, det säger bara att jag inte kan nås o det syns aldrig att det ringer i telefonen

vad har du för telefon?

Eh, en mobiltelefon...

ok, har du provat att starta om telefonen?

Hur gör man det?

Man trycker på offknappen.

Vilken är det?

Den röda, som du trycker på om du ska lägga på luren.

Jaha, men ska jag göra så den blir helt svart i skärmen?

Ja... och sen startar du igång den igen

Men det går inte, den har varit svart hela veckan.

Så den har varit avstängd hela veckan?

Nä, jag stängde inte av den, det vet jag inte hur man gör...

Har du laddat telefonen?

Du menar när man sätter i sladden från vägguttaget?

Ja...

Nä, den sladden är i sommarstugan... men jag förstår inte varför ingen kan ringa mig...


detta är ett typiskt samtal som förgyller min dag.

O som idag när en gubbe undrade varför han inte kunde skriva in pinkoden på sitt mobila bredband.. "det händer ingenting när jag trycker på siffrorna på tangentbordet... " Min fråga: har du tryckt på Num Lock?

Jaha, men nu fungerar det ju! Va bra, tusen tack för hjälpen.


Ibland krävs det så lite   


dagens träningsuppdatering:

Gjorde ett fetemisstag o drog mig kvar i sängen för länge idag, så Zam fick följa med ut för attjogga för att jag skulle hinna med både honom o löpning. Det gick så fruktansvärt dåligt... han hade ingen lust o vi inledde de första 2km med att möta 5 jävla hundar... så efter 2.5km så gav jag upp, så gick vi en bit o sen blev jag förbannad för att jag inte tränar så då joggade vi nån kilomerter till, o sen tröttnade jag på att dra med honom så gick vi o sen kom jag på att klockan hade gått för fort så då var det till att springa på igen så allt som allt blev det kanske 6km joggning i världens sämsta tempo. Skulle ha kört spinningen igår... men ja... får bli att springa två mil på lördag istället, lär ändå inte ha nått bättre för mig som det ser ut just nu.

Ovido - Quiz & Flashcards