Alla inlägg den 4 april 2012

Av isabel - 4 april 2012 21:21

inledde dagen med att åka till veterinären med Zam för att röntga höfterna och armbågarna. Skulle egentligen bara ta höfterna men det kostade så lite att ta armbågarna också o han var ju ändå sederad så då kunde jag lika väl ta bilder på dem också så vet jag iaf att där inte är något fel på dem. Tror han har en C-höft på högerhöften... djurskötaren fick inte lov att göra en bedömning utan bilderna skall skickas till SKK's röntgen speciallist för granskning och sen kommer svaren på posten, men hon gick igenom bilderna med mig och förklarade vad de kommer titta på och hur det "bör" se ut och det var en tydlig skillnad på höger och vänster höft, det kan, som skötaren sa, vara helt ok att det är skillnad och behöver inte betyda att det är en C-höft men jag tror det. Det spelar inte mig någon jätte stor roll egentligen, Sixten hade också dåliga höfter och han levde o var glad, men jag hade hoppats på att träna agility med honom och har han en C-höft så kommer jag inte göra det. Då får det nog bli spår eller rallylydnad i stället. Det är kul det också men jag tror Zam hade gillat agility mer.


Efter veterinären blev det lite rundor till hästshoparna. Hittade ett par jätte härliga stålhättor från Mountain Horse, lite dyra, men har fått pengar av min snälla pappa som inte tycker att jag skulle traska runt med trasiga skor längre så de fick kosta. Hittade ett par nya ridbyxor, strumpor, stigläder, nosgrimma och ett tuggben till Zam ockå. Så det blir lite dyrare än planerat men stigläderna ska inte jag betala så det fungerar :p


Till stallet med alla nya grejor, skorna var sjukt sköna att gå i så det blev att mocka två boxar o skritta både Carisma och Roy. Hade vattenspridaren som sällskap när jag red Roy så det var bara att ge upp tanken på att få honom mjuk och och skritta ut en sväng istället.


Hem, duscha och leta upp de renaste och helaste kläderna jag kunde hitta (har inte tvättat på 2v) insåg när jag satte mig på cykeln på väg till tåget att mina "hela" jeans inte alls var hela, men hålen på en plats jag inte tycker andra behöver titta på så det fick gå.

Blev nämligen uppringd av ett företag och ombedd att komma på ett informationsmöte nu ikväll, han hade tydligen försökt ringa tidigare i veckan, så jag åkte dit och en av de första meningarna han sa var att vi skulle arbeta med 100% provisionslön, ingen försäljning=ingen lön. redan där började jag tveka och fråga mig själv vad jag gjorde där. Jag tror att han tyckte jag var lite jobbig, ställde flera frågor om anställningsavtalen, om anställningsformen, om vad som händer efter provanställning. Tyckte väl inte riktigt att han svar var riktigt fullständiga, jag frågade först vilken typ av anställning vi skulle erbjudas, svaret var då: Provanställning. Jaha, provanställning kan för mig vara flera olika typer av anställning. Vidare fråga blev då: vad händer efter provanställningen? Ja, då blir ni fastanställda!

jaha, hur kan man fastanställa någon utan att man får några fasta timmar, fortsätter man efter provanställningen så blir man fastanställd på NOLL timmar/månad   Under provanställningen har vi som anställda ingen uppsägningstid för de anser att de förlorar mer än vad de kan vinna på att ha någon kvar under uppsägningstiden om man själv vill sluta omedelbart, däremot har de 2v uppsägningstid gentemot oss om de vill säga upp oss. Det är ändå ok, för får jag ett annat jobb så är det bara att sluta. Men, att ha ett arbete där man är en av Sveriges mest hatade personer, Det är typ Telefonförsäljare, Radiotjänst och möjligtvis anställda på SJ under en snöig vinter om är mer hatade än eventförsäljare. Ha ett arbete där man inte får någon lön alls om man inte sluter några avtal, att försöka tvinga sig på människor som kommer springa på andra hållet bara de ser en, som tycker illa om en bara de ser montern, att boka in sig på arbete vecka för vecka, på olika platser med ev olika arbetstider och olika arbetskollegor varje arbetspass, nja, det är kanske inte riktigt vad jag letar efter. Det känns som om jag borde ha möjlighet till ett tryggare och bättre arbete än så med min utbildning.


men det kändes ganska kul, under hela intromötet så dumförklarade jag VD-för företaget som höll i mötet, ställde frågor om anställningsförhållandet som han inte lyckades sälja som något positivt, han upprepade gång på gång att det är "lätta cash" och jag kände mig gammal i jämförelse med de andra som satt där och var gång han började diskutera anställningsförhållande och försökte mygla sig ur det med "så ni har en sjukt bra chans att tjäna massa cash" så kom jag med någon jobbig motfråga som fick anställningen att framstå lite mindre glamorös.

Han försa sig flertalet gånger så nu när jag i efterhand analyserar vad exakt han sa så kommer vi, under provarbetspasset bli bedömda samt utbildade av kollegan vi arbetar med, denna kollega är mest troligt en person som är provanställd, för som Han sa, är det sällan någon arbetar som eventsäljare i mer än 6 månader, så vi skall bli bedömda av en kollega som är provanställd.

Det låter som ett kanon arbete om man endast lyssnar på hans säljsnack, men, som han själv påpekade, han är SÄLJARE. han säljer in tjänsten till oss och det gäller att passa sig och faktiskt lyssna på vad han säger för att se de negativa sidorna med anställningen. Han påpekade när vi diskuterade hur en bra säljare skall vara att han accepterar det mesta utom en säljare som ljuger, och han ljög inte en enda gång, han bara valde vilka delar av sanningen som betonades ;) Smart, mycket smart. Men, just nu känner jag mig smartare, så jag har bestämt mig för att inte gå vidare i rektyteringsprocessen och istället söka en tjänst som transportör på sjukhuset. Ägnar hellre sommaren med att köra runt patienter, blod, prover och lik än att försöka sälja något jag själv inte vill köpa!

tror det kan vara ganska kul att köra runt allt på hjul i kulvertarna under sjukhuset :D I see dead people :D hihihi

Ovido - Quiz & Flashcards