Alla inlägg den 12 april 2012

Av isabel - 12 april 2012 22:41

så sitter man här i soffan o e helt slut. Kom i säng vid 2-3 nånting i natt, somnade typ 2 gånger undertiden jag skrev inlägget här, vaknade andra gången o insåg att det kanske är bättre att stänga av o lägga ner datorn innan jag somnar på den. Lite märkligt var det att komma hem o sen vakna utan zam. Han hade hållt Tina vaken hela natten istället, jävla hund, det är så jag skäms över honom..


Men, upp o iväg till stallet, höll på att missa tåget för jag var nog inte helt nykter när jag gick upp så allting tog väldigt mycket längre tid än vanligt, även utan Zam som i vanliga fall springer runt fötterna på mig så jag snubblar. Blev uppplockad av Tina på tågstationen o fick tillbaka min lille gangster så hjälpte han mig att mocka lite boxar o så fick jag skrittat Carisma innan jag o syrran åkte iväg til ATG'n med Royen. Super snabbt besök, han visade ingenting på raktspår, lite stelhet på böjt spår på grusen men kappt någon på asfalten o iprincip ingenting på böjprovet så vi ska börja sätta igång honom nu, 3v igångsättning o håller han sig hel under den så tycker Helena till o med att jag kan få hoppa honom på terrängen om 4 veckor! Woho. Vet inte helt säkert om JAG vill hoppa honom på terrängen men det kan ju bara gå jäkligt fort. Hinner jag bara öva några gånger så jag kommer på (uppfriskar minnet lite) hur jag får stopp på honom så ska det nog bli kul :)


Gjorde vid två smutsiga fällefisar efter att vi kom hem med Roy


Charlie var nog lite renare än Boy men där är fördelen med att de fäller som tossar båda två, det går väldigt lätt att få bort smutsen. Långtur ihop med Tina blev det på den lille fläckiga springaren. Red i ca 1½h, det var så fint väder, hästarna var pigga o det var bara superhärligt att bara kunna välja den längsta vägen vid varje vägkors. Det var länge sedan både vädret och tidspressen tillät det. Charlie kändes lite busig o småtjurade lite när han inte fick lov att galoppera men han har ingen kondis över huvudtaget så efter en stunds travande var han lagom trött för att inte ens tänka på att busa så det blev inga bockningar idag :)


Långrunda med hundarna blev det också efteråt, promenerade hela Ture, fint väder hela vägen. Lät till o med Zam gå lös en bit o han kom tillbaka nästan direkt när jag kallade på honom o sen gick han hur lugnt o fint bredvid mig resten av rundan. Han är lite trött han också efter att ha varit vaken hela natten.


Här kommer iaf lite bilder från igårkväll. Kameran i min telefon är inte den bästa så kvaliten är väl lite si så där. ska se till att byta telefon snart för det är lite mer än kameran som börjar sega ihop nu :p




----      

Kvällens outfit, äntligen ett tillfälle att använda denna underbara klänning för jag skulle ju ändå stå upp hela kvällen (den går inte jätte bra att sitta i)



           


 

leendet stannade kvar hela natten, liksom det mesta av sminket :p


O det var å kul att vara på en konsert med så blandad publik, en liten bit framför mig o Jenny stod en gubbe som säkert var 60, helt skallig mitt på huvudet o där stod han o diggade o bakom mig stod en brud med den sötaste Hell Bunny klänningen ever. inne på toaletten såg jag två tjejer med jätte fina korsettklänningar, stora vida kjolar, svart/lila, SÅÅ fina.


jag älskar den typen av kläder, de är så fina, men samtidigt, de är vansinnigt dyra och när ska jag använda dem? Jag går iprincip aldrig i klänning o väldigt sällan i kjol, känner mig så uppklädd och obekväm i det oftast så det blir mest jeans, eller, ja, ridbyxor och onepicen är nog de plagg som är mest frekvent använda i min garderob just nu. Vilket nog är tur för alla jeans i min garderob som passar mig är trasiga. Sen är där ett par som är förstora som jag går med ändå o 3 par som är för små just nu så de använder jag inte... ska se till att komma i dem igen till sommaren för jag har inte råd o lust att köpa nya. Hatar att köpa byxor. Hur många man än provar så hittar jag aldrig rätt storlek, kan prova byxor i allt från 27 till 32 o så kan det ändå vara så att de med minst storlek är större än de med störst. Tar man in två par jeans i samma storlek fast olika modeller eller olika märken så är de ena paret helt för stora och de andra paret helt för små, Hatar att köpa byxor.


O anmälan till ridlägren börjar på måndag. Jag är lite sugen på att vara med, hade gärna haft Roy på hoppningen o sen Charlie på dressyrlägret men de är iväg på sommarbete båda två under lägerveckorna så det fungerar inte. Plus att jag har inte pengar att lägg på det som det är nu. att inte veta vart pengarna till räkningarna skall komma från om 2 månader är ganska stressande. Jag har sökt sommarkurser så kommer det till värsta utkomsten så får det ju bli csn i sommar också, dvs leva på existensminimum hela sommaren också o då är det bara att glömma tanken på någon lyx så som ridläger. Är redan orolig för hur maj o juni ska fungera, csn är ju så grymt dumma så man får ju bara hälften så mycket pengar i maj som resten av terminen. Woho, som om man har hälften så mycket räkningar då... får lön från Burf som tur var i Maj också men det är bara halva månaden jag jobbar så det blir inte jätte mycket så det är precis att räkningarna täcks, så det blir att ligga på sparlågan nu fram till sommaren o leta vidare efter jobb, för det börjar bli lite smådrygt att behöva gå o oroa sig hela tiden. Har inte riktigt vant mig vid att inte ha en större inkomst, jobbade mycket innan jag fick zam o drog alltid ihop en ordentlig buffert under sommaren då jag kunde jobba 200h/månad utan problem men sen kom zam.... han är värd allt snålande i världen men ibland undrar jag hur mycket jag tänkte efter när jag tyckte det var en helt ok ide att minska inkomsterna samtidigt som jag ökade utgifterna ganska mycket. Inte helt smart egentligen, lätt värt det, men inte mitt smartaste drag. Men det går, det går ju runt, det är bara lite störigt just vid tillfällen då man påminns om att det verkligen inte finns några pengar över till just "lyx" som ridläger, eller en ny tatuering, eller utemöbler... det fanns det ju alltid innan....

blir nog inte ens bli några utemöbler i år :( Hunden måste vaccineras nu snart igen, höftröntgen tog största delen av hans budget så det får gå på min budget att betala för honom, dvs utemöblerna budget :p Men men, kanske får en massa extra jobb o en extra bra lön denna månaden o så kommer det ju pengar på skatten så det löser sig alltid, inte precis så varken jag eller hunden lider av att inte få spendera pengar på vad vi vill :p


Av isabel - 12 april 2012 02:20

OMG, bästa konserten detta året (första konserten detta året oxå men det behöver vi inte säga högt) Jag har älskat Nightwish i fler år än jag kan minnas men jag har aldrig sett dem live, inte förän nu. Visst de har bytat sångerska och det har tagit mig ett tag att vänja mig vid den nya rösten men hon är så vansinnigt duktig, både som sångerska och som scenframträde.


Är helt slut just nu samtidigt som jag är så flld av energi så jag knappt vet vart jag ska bli av. De var SÅ bra, kan inte sluta le. Hela kvällen var helt underbar. Trodde vi skulle komma dit för sent men vi kom helt perfekt. När vi hängt in ytterkläderna och köpte vars en cider/öl så började första förbandet spela. De var bra men helt instrumentalt så lite dåsig, sen kom battle beast o då jäklar blevv det drag.Tiktigt bra band.


Ovido - Quiz & Flashcards