Alla inlägg den 15 april 2012

Av isabel - 15 april 2012 17:01

var o tränade Zamson för Jeppe Stridh idag, första gången på en 4v fortsättningskurs. Var lite nervös när jag åkte dit, dels för att jag skulle ta bussen dit för första gången o jag inte var helt 100 på vart bussen stannade o om det gick att gå den vägen jag trodde från bussen o dit, o sen nervös för hur min lille gangster skulle uppföra sig. Jag är inte i perfekt balans själv just nu för att uttrycka mig milt o han utnttjar det till max men ja, ibland har man tur. Nu kommer detta säkert låta jätte elakt men det skiter jag i, något av det första som hände var att en vit sofis fick för sig att anfalla min hund när vi körde första kvarstanningen.

Det var nog något av det bästa som kunde hända, zam var lite snabbare än den så han bara sprang o kollade sig över axeln för att notera att den lille skiten fortfarande sprang o försökte bita honom i haserna. Sen fick Jeppe tag på den vita o zam kom springade till mig o så skulle jeppe tillrättavisa den vita genom att enkelt utsätta honom för retningen (dvs zam) o korrigera beteendet genom en tillsägelse, o den vita försökte ju klippa zam så fort den såg honom men min hund är inte så dum som han ser ut så han fattade ju ganska direkt att den satt fast i ett koppel (zam var lös) så han började bjuda in till lek o gick fram o skulle hälsa o snusa surhunden i rumpan, helt oberörd av att den ville bita halsen av honom. Som Jeppe sa, antingen är min hund väldigt trygg eller väldigt korkad. Eftersom Zam är så oberörd så fick vi stå kvar bredvid softisen under första delen av träningspasset, den rök på honom nån gång till men zam bara sprang i från honom, men det gjorde att zam blev lite mer uppmärksam på mig o vart jag var, för han fick ju "tillsägningar" från alla håll (iom att hunden bredvid honom sa till honom hela tiden) så då är min hund inte dummare än att han uppför sig för att hålla matte glad, han måste ju bli omtyckt av någon    Så första delen gick jätte bra, han var lös hela tiden, gick prefekt i fot både i gång o löp med o utan störningar, han stannade på alla kvarstanninigs övningar, både med och utan störningar o det var första gången jag kunde springa ifrån honom på en tränining o kände mig helt trygg med att han skulle sitta kvar. Sen tänkte inte jag, så vi fick gå runt lite på planen o så hamnade jag mitt imellan högtalarna, mitt på planen, under hela grundkursen var zam rädd för högtalarna o gick inte att träna inärheten av dem men jag tänkte inte, inte förrän att 3e kvarstanningen gick helt åt skogen insåg jag vad det var som hade ändrats så jag smög upp till en hörna istället för att sllippa dem men då hade zam börjat bli trött, blir han trött så blir han rastlös och osäker o jag blir osäker o ger fel direktiv, o han kan inte sitta still så vi fick stunta i inkallningsövningarna för att inte uppmuntra hans beteende utan att ha honom att stanna på en plats tills jag kom tillbaka, o det gick helt ok. Jag var verkligen nöjd med honom under träningen. Jeppe berömde oss till o med efteråt o sa att det verkligen går på rätt håll, lite skillnad från förra kursen för honom då vi inte kom därifrån en enda gång utan att jag kände mig helt gråtfärdig och redo att lämna bort hunden för att jag inte klarade av att få ordning på honom.


Det blev lite mycket för zams dock att åka buss dit. Han tycker bättre om att åka tåg än buss o det slog mig efter en liten stund att "elementet" nere vid golvet under sätet var på full speed o nästan brännhet, så inte undra på att han inte ville ligga där, så han fick sitta i knäet på mig hela resan o kollade ut genom fönstret. Sen är den endå ca 1km från bussen till jeppe o 1.2km hemifrån till bussen så att inleda 1h mentalt hårdträning med 1h o 15 minuters tranporttid tog ut sin rätt på honom. Så nu sover han gott i soffan. Vi hade lite flax o fick skjuts hem med några som ändå skulle förbi lund så vi slapp åka buss hem :)

 


fixade lite i trädgården när jag kom hem, har två "rabatter" där den ena är (var) full med ogräs så jag fick rensat bort det o klippt ner ogrästrädet lite o planterat några blommlökar o lagt en stenkant av stenarna som låg längst med husväggen. Den andra rabatten är fylld av både ogräs och en horisontallt växande klätterväxt. Den orkade jag mig inte på så den får se ut som den gör ett tag till.


Måste ta o plugga lite nu, det är riktigt hemskt hur dålig jag är när det kommer till studierna just nu. Jag finner vetenskapsfilosofin så vansinnigt oengagerande, tråkig och totalt oanvändbart, jag ska inte forska, jag har ingen nytta av att kunna dessa komplicerade namn på olika vetenskapssyner o syner på kunskap, det ger ingen som helst mening för mig att lära mig det, somnar så fort jag sätter mig med en bok, måste slå upp vart annat ord och när jag väl slår upp dem så måste jag slå upp de svenska orden för jag har ingen aning om vad det betyder ens på svenska. Det är är som en käftsmäll rakt på självkänslan när jag läser o läser o läser o 1h har passerat o jag fortfarande inte förstår ett ord av vad som står i första kapitlet. Jag försöker verkligen. Jag vet att det både här och på fb verkar som jag inte alls pluggar, men det gör jag, så mycket jag bara hinner, men det hjälper inte, det hjälper verkligen inte. Jag kan inte förstå det. Jag hade verkligen behövt gå på varenda föreläsning men det har inte gått, de skiftar schemat o självklart lägger de föreläsningarna så jag inte hinner dit innan jobb eller veterinärsbesök... missade introdudtionen för jag var "blind", kom på en föreläsning, då var den inställd. Sen gick jag på en, sen skulle vi haft en em-föreläsning så jag bokade ett morgonbesök hos veterinären med hunden, då ändrar de tiden för föreläsningen till morgonen så jag missade den, sen var det em-föreläsning o då skulle jag jobba, sen la de den inställda föreläsningen samtidigt som ytterligare ett veterinärsbesök o ja, sen var där en som jag inte gick på för det var kl 9 på morgonen efter Nightwish konserten. Så jag har varit på 1 föreläsning på hela denna kurs o den var totalt värdelös. Lärde mig ingenting. så skolan går käpprättåthelvete just nu. Precis som jobbsökandet, ridningen o min fysträning...

Men hundträningen gick bra iaf :) Så jag får vara nöjd med det, man kan inte ha allt här i livet  


Ovido - Quiz & Flashcards