Alla inlägg den 19 mars 2012

Av isabel - 19 mars 2012 23:43

dagens bästa citat kom från veterinären Helena, smärta är kroppens sätt att visa svaghet. Grymt sant...


Carismas kropp är dock fortfarande lite svag i bakbenet, men ju mer jag tänker på vad Helena sa, desto mer hopp får jag. Hon har ändå svarat på behandlingen för hon är knappt halt i lina, bara drar bakbenet lite efter sig och spårar inte fullt ut utan sätter in det lite långt. Men hon är fortfarande ordentligt halt på böjprovet. Helena menade på att det är positivt att det är så, att det tyder på att vi är på rätt spår och att det verkligen är hasleden som är problemet, att det kanske är en gammal skada som hon fått vid något av sina busryck och som kan läka ut med tiden. Så hon blev sprutad igen, ordinerad 3v skritt+sjukhage och sen återbesök igen. Så skulle vi hålla tummarna och hoppas på det bästa.


Jag var lite knäckt när vi kom tillbaka till stallet, det var ju inte det resultatet jag ville ha och jag hörde mest de negativa sidorna när vi var där, så jag ställde mig och mockade, slutade med att jag mockat, satt foder och hö till 4 hästar, de två jag skulle ha hand om + de andra två som står i samma stalldel. Det fick mig på lite bättre humör, praktiskt men hjärndött arbete är det bästa som finns när jag ska processa information.


sen var det lektioner hela kvällen. Hoppning med ponnygruppen som gick helt ok idag, det är så svårt i den gruppen för de är så olika i nivåerna och i åldrarna. Två riktigt små tjejer som nog inte är över 8-9, sen 3st runt 11 och så två som är närmre 14-15 (tror jag). Deras kunskapsnivå är ungefär lika spridd som deras åldrar, småtjejerna hoppar inte mer än 40cm medan de tonåringarna mycket väl kan hoppa upp mot en meter om de har rätt ponnyer. så det är lite frustrerande, måste anpassa övningarna till de minsta och även om jag kan höja hinderna till de äldre ungarna så känns det inte som om de får ut riktigt vad de borde av lektionerna.  Det är ett riktigt härligt gäng med ungar men det är svårt att anpassa det efter dem allihopa.


De andra grupperna skulle ha sits och inverkan lektioner. Det gick bra, mitten gruppen av de stora var riktigt duktiga och hade alla hästarna till att trampa under sig ordentligt med riktigt fina övergångar och tempoväxlingar och de andra grupperna imponerade ganska mycket de också. Nu ska jag iaf sova.

Zam väckte mig över 1h innan jag skulle gå upp, då var han bajsnödig. Han har inte väckt mig för att han behöver gå ut på flera månader så jag var lite förvånad över att han satt o gnällde och försökte väcka mig men på en mindre än 10minuters runda så bajade han 4gånger så han var riktigt nödig.... stackars vovve..

Ovido - Quiz & Flashcards