Alla inlägg den 31 mars 2012

Av isabel - 31 mars 2012 21:17

jag förstår egentligen inte varför jag ens har en tv, det är aldrig dålig bildkvalité, dåliga ljudeffekter, dåliga speciall effekter eller dåligt skådespel i böcker men det är det OFTA i filmer, 3e eller 4e filmen jag sätter på bara ikväll för de håller inte kvar mitt intresse så det är bara att stänga av igen. Den största anledningen till att jag inte har en bok framför näsan är för jag fortfarande inte fått tummen ur att ringa vaktmästaren o be honom borra hål i väggen så jag kan sätta upp en ordentlig läslampa eller gått o köpt en vanlig stålampa att ha bredvid sängen eller soffan... det dåliga ljuset i min lägenheten kombinerat med att vänsterögat fortfarande får viss dimmsyn när jag fokuserar gör att det är lite jobbigt att läsa.


Håller på med 7e boken av Svärdets Väktare nu,

http://www.bokus.com/bok/9789186437671/nekromantikerns-ensamhet-2/


den serien är så vansinnigt bra. Perfekt antal karaktärer, lagom invecklade historier kring varje karaktär där allt inte är självklart men tillräckligt för att kunna följa med i deras tankegångar. 100% fantasy med magiker, olika världar, gnomer, vampyrer (riktiga sådana som kan förvandlas till fladdermöss), gengångare, orcher, ja allt man behöver för att skapa en perfekt fantasyvärld i sann "sagan om ringen anda"  Det är en del som känns igen från Tolkens värld men eftersom Tolkien och Perumov växte upp och läste tillsammans, de har utvecklats sina världar sida vid sida så alla som försöker påstå att den ena snor den andras idéer kan ju läsa på om deras biografier så finns svaren där.

Böckerna är oavsett otroligt bra, så välskrivna med detaljer som knappt återfinns i film. Huvudpersonernas öde och resa genom mot och medgångar är så väl beskrivna att jag sitter med ögonen fyllda av tårar när någon av dem mister livet. Det hemskaste är var gång man avslutat en bok, då måste jag oftast gå och vänta i närmre ett år innan nästa är färdigskriven, översatt och släpps. Jag föredrar att läsa böcker på orginalspråk men jag kan inte ett ord ryska så det går inte och den översätts faktiskt till Svenska och släpps innan den kommer ut på engelska (eller iaf gjorde de första delarna det) så då får det bli att den blir läst på svenska.


Två skrittturer bjöd dagen på, en med Master, som fick syn på en JÄTTE farlig plastsäck som hängde och blåste i ett träd bredvid gången så vi backade ut i åkern och fortsatte backa en stund innan jag fick upp honom på vägen igen och fick sitta av och leda honom förbi den. Sen blev det ridhuset med Carisma, lika lugn och snäll som alltid är hon min lilla docka. Så otroligt irriterande att hon tvunget ska börja dumma sig när vi kommer ut så hon inte får skrittas utomhus. Tänker inte ta risken att hon brallar innan återbesöket hos veterinären för nu börjar hon kännas bättre. Svarar bättre på hjälperna, har slutat sparka när jag sadlar och sitter upp, trampar över när jag ber henne flytta sig och går att rida rak och vänsterställd utan några större protester, vilket knappt gick alls tidigare. Så jag har fått tillbaka lite hopp inför att hon skall kunna bli bra,men, återbesök efter påsk så fram till dess är det ridhus och lugn skritt som gäller :)


avslutade dagen med en lång runda med Zam ner till ravinen och sen runt dammarna, riktigt härligt :)



 

 



 


nä, ska väl gå o lägga mig eller nått. Morgondagen bjuder på flera riktiga godbitar. Träffa Ewa, som jag inte sett på allt för lång tid, bagels på världens bästa "lilla bageriet", hästfri hela dagen och hundfri under tiden jag är i malmö. Jag älskar min hund över allt annat men det är väldigt skönt att åka tåg och strosa i stan utan honom lite då och då :)

så denna dagen kan ta slut nu, zam sover redan, så kan morgon dagen komma efter en natt med bra sömn! Det är planen.


  

Ovido - Quiz & Flashcards