Alla inlägg den 4 maj 2012

Av isabel - 4 maj 2012 15:23

tog ner Felixen till ån och lät honom springa av sig på grässlingorna. Jäklar vad det går undan när han sätter fart, är man galoppör så är man :) Riktigt skönt att bara flyga fram i 190 o få känslan av att galoppera ifrån alla problem. För en stund fanns det endast ett enda problem i hela världen o det var hur jag skulle lyckas bromsa honom innan svängen kom :) Underbara känsla <3 Han är ganska smart den lille hästen så han inser själv att han behövde bromsa innan vi red igenom en 90graders sväng men så fort man svängt så var det full fart igen :)


Roy var inte lika rolig att rida, red honom i ridhuset, hade inspänningar på honom för jag kände på mig att han skulle vara bråkig och jag är fortfarande lite småsjuk så jag har inte riktigt samma ork och tålamod som vanligt (inte för att tålamodet någonsin är så bra...) men, ja, hästkräk, allt var farligt, hörnan i ridhuset kunde man ju inte gå i närheten av, pigg som tusan, inte för jag vet hur min 17åriga super lugna gubbstuttshäst lyckas men han stack med mig inne i ridhuset... stel, hård i munnen o lite halvt omöjlig, men det släppte efter ett tag... lite svårt att få honom helt mjuk och behaglig när han fortfarande inte är i full gång. 5-10 minuter i trav och nått varv  i galopp räcker inte helt för att få honom behaglig när han är så pigg som han är just nu. Men håller han sig bara ohalt så är han i full gång lagom till betessläppet.


Satt o kollade mitt schema för nästa vecka, insåg att det krävs att jag har det skriftligt för nu är det 3 hästar som bollas runt, varje häst 2-3gr/vecka, nästa vecka är det 9 ridturer inplanerade hitintills o så överväger jag på att ta en lektionshäst på hopplektionen på torsdag. Men jag har inte riktigt tid, behöver plugga mycket mer än vad jag gör just nu, kursen är jätte intressant så jag vill verkligen läsa litteraturen men det ska finnas tid och ork till det också. Denna veckan med huvudvärk, feber o halsont har inte varit jätte motiverande för studierna. Måste verkligen öka upp jobbsökandet också, sökte ca 20 jobb igår, mailade planeraren på väktarbolaget också för att se om de har något att erbjuda över sommaren nu när jag inte kommit in på sommarkurserna... men hade verkligen verkligen verkligen velat ha ett lite tryggare jobb där jag har ett fast schema och inte behöver bli inringt kl 4 på morgonen och vara tvingad till att ta det för man är livrädd för att inte få några fler pass den månaden....


Men ja, det ger sig, förr eller senare får jag gå på en intervju.


Ikväll blir det dock till att plugga, måste verkligen läsa igenom litteraturen till seminariet på måndag. Jobba imorgon sen rida charlie, fortsätta plugga, upp o träna zam på söndag fm, sen till stallet o rida Felix o så hem o fortsätta plugga o leta jobb omvartannat. Ska bara komma på ett sätt att bli av med halsonten också, den är lite irriterande. Hoppas på att vädret håller sig hela helgen för då kan jag hoppa Felix i parken o det hade varit riktigt kul :)


Ovido - Quiz & Flashcards