Alla inlägg den 10 maj 2012

Av isabel - 10 maj 2012 22:23

ja, rubriken summerade nog min dag ganska bra.


Zam beslöt sig för att få mig att le kl 6 på morgonen genom att gömma sig

bakom alla soffkuddarna o leka Tittut <3


Tillbringade några timmar på ATG-kliniken med Roy i fm, var uppe kl 6 för att hinna med hunden, mockning o rida Charlie innan så när vi väl kom dit kl 11 så kändes det redan som em :P

  

Halt var han iaf, inte lika halt som igår men tillräckligt för att Helena skulle se att där är NÅGOT fel på honom. så ny behandling i kotan, en omgång butta för han reagerade på bak på böjprovet, 2½v skritt o sjukhage sen återbesök o så ska jag få lite lugnande till honom för igångsättningen så han kanske kan koppla av lite och inte springa i 190 i tron på att det kanske kommer göra ont. Blir lite moment 22 i igångsättningen när han måste ridas igenom för att den ev skadan ska försvinna men han vägrar bli igenomriden för han tycker eller iaf tror att det kommer göra ont. Betessläppet den 2a juni ligger LITE tajt till, kan nog glömmas fullständigt att han kan åka då, 3 dagar efter återbesöket känns inte allt för troligt, men håller tummarna för att han iaf kan komma iväg på bete någon vecka senare. Så nu blir det att gnida läder igen, mina stackars ridsår har precis läkt ihop så jag ska se till att komma ihåg att alltid ha gelpadden på nu när jag börjar skritta igen så de inte går upp. Roys dressyrsadel är förvisso den skönaste sadeln som existerar så det borde klara sig. Men, så tröttsamt. Kan han bara inte få bli frisk och stanna frisk?


Hade deadline på en evalueringsrapport igår kl 18, den lämnade jag in idag kl 22. Obs... men läraren är iaf ok med det. Den är däremot så otroligt dåligt skriven så jag skäms, men jag är för trött för att skämmas så det får kvitta.

Hade hoppats att få höra från jobbet på telia nu ikväll, intervuaren sa att de mest troligt skulle höra av sig ikväll, men nu är kl 22.30 så jag tror knappast de ringer nu. Ångrar att jag inte frågade om de ringer ALLA eller bara de som blir antällda... kul att gå o vänta på ett samtal som aldrig kommer annars.... Har haft telefonen med mig överalt hela kvällen. Tog ut Zam på en löprunda efter att ha varit på väg att somna över studierna, 5-6km, beroende på vilken mätare jag använder, klockan säger 5.8km, telefonen 5.05, datorn (i forms hemsida) säger 5.5 otroligt långsamt tempo men jag skyller på Zam för det tar längre tid när jag har honom med mig o han får för sig att stanna o bajsa :p Men så är det inte tiden jag är ute efter just nu. Målet är bara att springa milen utan att stanna, sen när det målet är avklarat så ska den springas så fort det går. Målet för Malmö Milen är att klara den på under 60minuter,helst under 58. Men mtp att jag bara tränat 2 gånger denna veckan o det är fredag imorgon så är det kanske ett lite omöjligt mål att nå, så det kanske får räcka att ha målet att jag ska springa hela MM utan att dö.


Städade hela lägenheten också när jag kom tillbaka efter att ha kört ett minipass styrka, hade kläder överallt, till o med strumpor på matbordet (rena för visso) så jag blev lite förbannad o drog ner alla kläder som inte är i garderoben i tvättkassarna så nu är där 3 fyllda tvättkassar o då är inte lakan och handdukar nedlagda och jag har ingen tvätt tid bokad. O imorgon hinner jag inte, på söndag hinner jag inte, nästa vecka vetefan hur den ser ut, så det får bli att trycka in en tvätttid på lördag. Måste bara hinna med att gå o köpa sköljmedel för det är slut. Måste köpa ost också, har insett att jag äter för mycket ostmackor, borde hitta något bättre allternativ till dem för det känns som om allt jag handlar just nu är Bröd, Ost och Mjölk. Lite enformigt.


God natt Världen.

Av isabel - 10 maj 2012 15:18

 


egentligen är nog de två bilderna (citaten) allt som behövs just nu. Veternären med Roy (igen) denna gången var han halt, inte super halt, inte alls lika halt som igår, men tillräckligt, så det blev en kortison/tuppkam spruta in i kotan, 2 dagars vila, 2.5 v skritt och så återbesök igen för att se om det verkar eller om vi ska börja leta vidare efter någon annat fel. Jag är så trött på detta. Det är bara Roys 2a behandling men mtp att jag har åkt in o ut med Carisma för exakt samma behandling fast i hasen istället för kotan och med Felix för hans ben så börjar det kännas tjatigt. veterinären behöver bara titta på mig o säga: ja, det vanliga. Men så kan det skifta i om hästen ska ha travat lite eller inte innan återbesöket. O jag vet inte, det känns av någon anledning som om Roy inte kommer bli bra, som där är något annat, något större, något som inte går att behandla... men jag vet inte, en sak i taget, nu är det 2.5v skritt o sen återbesök. Kan nog glömma att släppa på bete första juni dock, knappast så att han kan gå från sjukhage ut till bete på 2 dagar, men ja, Helena uteslöt inte det iaf.

Fick skjuts in till veterinären av syrrans kompis, hade ett helsike för att få till det där med transport. Jag har aldrig förr kört med häst i släpet o syrran var inte direkt sugen på att min första gång skulle vara ensam in till ATG, mototväg+stadskörning, men hon kunde inte få ledig, mamma kunde inte få ledig, pappa satt i möten hela dagen o alla i stallet vi frågade var upptagna på olika håll men tillslut så sa en kompis till syrran att hon kunde, så hon körde från Trelleborg för att hämta mig o Roy o lämna oss på ATG. Guld värt. Sen kom syrran nån timme senare när hon lyckats ta sig från jobb o så fick jag köra hem. Det var inte särskilt stor skillnad att ha häst i som att inte ha häst i så det gick bra att köra, körde nog lite långsammare än vad jag hade behövt men hellre det!



O nu ska jag sitta o skriva evalueringsrapporten som skulle ha varit inlämnad igårkväll, mailade läraren o sa att den blir sen pga hästen och han var super förstående och sa att det var helt ok så sitta o skriva den o vänta på ett samtal från Profice... ikväll skulle de mest troligt ringa oss och meddela om tjänsten så jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får jobbet   





         

Ovido - Quiz & Flashcards