Alla inlägg under mars 2012

Av isabel - 19 mars 2012 23:43

dagens bästa citat kom från veterinären Helena, smärta är kroppens sätt att visa svaghet. Grymt sant...


Carismas kropp är dock fortfarande lite svag i bakbenet, men ju mer jag tänker på vad Helena sa, desto mer hopp får jag. Hon har ändå svarat på behandlingen för hon är knappt halt i lina, bara drar bakbenet lite efter sig och spårar inte fullt ut utan sätter in det lite långt. Men hon är fortfarande ordentligt halt på böjprovet. Helena menade på att det är positivt att det är så, att det tyder på att vi är på rätt spår och att det verkligen är hasleden som är problemet, att det kanske är en gammal skada som hon fått vid något av sina busryck och som kan läka ut med tiden. Så hon blev sprutad igen, ordinerad 3v skritt+sjukhage och sen återbesök igen. Så skulle vi hålla tummarna och hoppas på det bästa.


Jag var lite knäckt när vi kom tillbaka till stallet, det var ju inte det resultatet jag ville ha och jag hörde mest de negativa sidorna när vi var där, så jag ställde mig och mockade, slutade med att jag mockat, satt foder och hö till 4 hästar, de två jag skulle ha hand om + de andra två som står i samma stalldel. Det fick mig på lite bättre humör, praktiskt men hjärndött arbete är det bästa som finns när jag ska processa information.


sen var det lektioner hela kvällen. Hoppning med ponnygruppen som gick helt ok idag, det är så svårt i den gruppen för de är så olika i nivåerna och i åldrarna. Två riktigt små tjejer som nog inte är över 8-9, sen 3st runt 11 och så två som är närmre 14-15 (tror jag). Deras kunskapsnivå är ungefär lika spridd som deras åldrar, småtjejerna hoppar inte mer än 40cm medan de tonåringarna mycket väl kan hoppa upp mot en meter om de har rätt ponnyer. så det är lite frustrerande, måste anpassa övningarna till de minsta och även om jag kan höja hinderna till de äldre ungarna så känns det inte som om de får ut riktigt vad de borde av lektionerna.  Det är ett riktigt härligt gäng med ungar men det är svårt att anpassa det efter dem allihopa.


De andra grupperna skulle ha sits och inverkan lektioner. Det gick bra, mitten gruppen av de stora var riktigt duktiga och hade alla hästarna till att trampa under sig ordentligt med riktigt fina övergångar och tempoväxlingar och de andra grupperna imponerade ganska mycket de också. Nu ska jag iaf sova.

Zam väckte mig över 1h innan jag skulle gå upp, då var han bajsnödig. Han har inte väckt mig för att han behöver gå ut på flera månader så jag var lite förvånad över att han satt o gnällde och försökte väcka mig men på en mindre än 10minuters runda så bajade han 4gånger så han var riktigt nödig.... stackars vovve..

Av isabel - 16 mars 2012 20:49

hihi, Once upon a Time gav just förklaringen för hur sagans dvärgar kommer till eftersom det inte finns några kvinnliga dvärgar. De kläcks från ägg. Så grymt häftigt :)

Det är vad min kväll består av, TV-serier, ingenting annat. Började med Pretty Little Liers, nu 2 avsnitt av Once upon a time, följt av Greys och Private practice. Om jag inte somnar innan... det kan hända.


Hade en underbart trevlig kväll igår, tragisk, men trevlig, sa hejdå till Stephanie, hon åker tillbaka till US på måndag så det var hejdå fest för henne. Riktigt riktigt trevligt. Så gott som hela klassen var där för att säga hejdå, Blev lite senare än jag planerat så zam var väl inte jätte lycklig när jag kom hem, eller, jo, han var jätte lycklig när jag kom hem så han har nog varit olyckligt när jag inte var hemma. Hade gett honom ett nytt tuggben o självklart förstörde det hans mage, men ja, den har stabiliserats igen så det var ingen större fara, blir bara så trött på att allt han stoppar i sig förstör hans lilla mage. Måste lära mig att inte ge honom något nytt. Tycker det är lite korkat bara, han äter så vansinnigt mycket skräp, allt från cigarettfimpar till fjärrkontoller till batteri, till hästbajs och hö. det är inga problem, det tål hans mage, men om jag ger honom ett nytt ben, om det bara är så liten skillnad som om att det är ett grishudsben med lite baconsmak istället för ett utan smak så är hans mage helt uppochner och förstörd.



 

han tror jämt att han är en häst och äter hö, här tillsammans med Acke och Malin :)


Han var superduktig när jag red ut med Roy, hade honom bredvid mig i koppel hela rundan, både i skritt och trav, han sprang på ordentligt och den enda gången vi fick lite problem var när vi skulle runt stocken som blockerar grusvägen o då fick inte både häst och hund plats bredvid varandra o hästen gick självklart rakt in under ett träd med lågt hängande grenar medan hunden inte fattade hur han skulle gå runt stocken och det tog en liten stund innan han fattade att han kunde hoppa över stocken :p Men det löste sig tillslut och så sprang de sida vid sida i en liten travbit. Den dumma lille hästen är fortfarande inte bra i benet dock, han blev halt dagarna efter jag hoppade honom sist och är fortfarande inte helt bra, inte halt på riktigt men inte ren, han är liksom knickig... ska boka en tid hos ATG på måndag när jag är där med Carisma så vi får utrett vad det är med honom...


efter en ridtur på Charlie ute med Bea o Boy så skulle jag ta in den dumma lilla hästen, dum som jag är så orkade jag inte hämta ett grimmskaft så jag tog honom i grimman, så slet han sig när jag skulle stänga grinden bakom mig och så sprang han iväg runt stallet o när jag fick tag på honom sen så skulle han inte följa med mig in så han stanna och lyfte på huvudet med mig hängande i grimman. Visst, jag väger väl inte hur mycket som helst men när han bara lyfter upp en genom att dra upp huvudet så är det förvånande att de inte använder sin styrka mer. Hängde i grimman med fötterna dinglande i luften några gånger innan han fick för sig att sluta hoppa upp och ner o jag fick ett grimmskaft. Men, jag borde ha släppt honom, handen mår inte så jäkla bra just nu, lyfta upp hela sig själv hängande i en hand i en grimma är grymt korkat har jag insett... men ja, det går över, bara tänjt ut någonting.  det krymper väl ihop igen över natten.


  

Av isabel - 14 mars 2012 21:31


människor som anser att man måste ha bil för att klara sig har aldrig lärt sig packa cykeln rätt! ca 20kg mat uppdelar (lite ojämt) mellan mig och hunden gick alldeles utmärkt att ta hem på min trogna packåsna :) Och det underbara paketet som fick äran att åka i cykelkorgen på styret, mina nya skor :D



 

Det går inte annat än att älska dem. Min plånbok säger annat men ibland måste man bara skämma bort sig själv och jag har jobbat som ett djur senaste månaden så lite pengar måste det ändå bli över så jag får väl leva på nudlar isf om pengarna tar slut. 




 


mina fötter kommer kanske inte heller älska skorna. Högsta klacken jag någonsin gett mig på att äga, 12.5cm, det är säkert inte så mycket för vana klackmänniskor men mtp att mina fötter är storlek 4-BRED så accepterade jag för längesedan att jag aldrig kommer få plats i denna typen av skor och därför aldrig brytt mig om att lära mig balansera i dem heller, men sakta men säkert kommer även skotillverkarna på att kvinnor också kan ha större fötter än jätte små så det kommer fler och fler riktigt snygga skor som till o med mina ankfötter får plats i. Så nu är det dags att lära sig vicka på rumpan och balansera snyggt :D



   

Sen när fötterna är trötta och ömma, eller jag helt enkelt vill känna mig lite mer som mig själv, så är det bara att  byta till dessa underbara kängorna :D

Iron Fist Shoes är min nya kärlek :D


Har tillbringat en hel dag utan hästar, det känns nästan lite konstigt, än konstigare är det att jag inte ska till stallet imorgon heller. Då väntar istället ett 4h långt seminarium i nationalekonomi. Har sittit så gott som hela dagen och läst de andras uppsatser och skrivit opponering och förberett presentationen av mitt väldigt urusla första utkast. Det är nackdelen när man ska opponera på andra, man får läsa deras arbeten vilket påminner en om hur kasst ens eget är. Men, som jag sagt innan. Jag är beteendevetare, INTE ekonom så det ska bara bli gjort och godkänt. Det är allt som räknas, så jag är ändå stolt över mig själv över att jag överhuvudtaget gör det.


Dagens dryga och trista grej är ju att jag vaknade kl 4 imorse (som vanligt) lyckades dock somna om och vaknade runt 7-7-30 av att någonting pep, riktigt irriterande högfrekvenspipande som vägrade sluta. Det lät i hela lägenheten och hela trappuppgången, nästan som om när ett löv viker sig och fastnar i ventilationen eller någon dammsuger med en vansinnigt dålig dammsugare. Tog ut Zam på en timmes promenad för både han och jag höll på att bli tokiga och som tur var hade det slutat när vi kom hem igen.


Har gått tillbaka till att ha praktiska drömmar, eller, praktiska och praktiska, nu två nätter i rad har jag drömt om ridlektioner, totalt misslyckade ridlektioner. Igår natt drömde jag att syrran kom in och avbröt min ponnylektion, hon drog av en av ungarna från ponnyn och hoppade upp själv. Det bästa var att hon var i drömmen höggravid och red en liten C-ponny, min syster är LITE för lång för en C-ponny i verkligheten och var nog några decimeter längre i drömmen så benen släpade nästan i marken och hennes gravida mage täckte typ halva halsen på hästen så hästens rygg böjdes och så kastade hon ut mig från min egen lektion o sa att jag inte fick undervisa för jag elak mot barnen och ponnierna....


I natt hade eleverna hopplektion istället (förvånadsvärt mtp att de hoppade på riktigt på kvällen) o då självklar kunde jag inte hitta banskissen för de skulle hoppa bana och hade jätte ont om tid och alla blev helt vansinniga för att banskissen var borta och vi blev försenade, men så byggde vi iaf några hinder och då hade jag helt plötsligt nybörjarna, de som aldrig förr suttit på en hästrygg, att hoppa. Var gång jag vände ryggen till hindret så höjde de hindret så helt plötsligt skulle nybörjarna hoppa närmre 1.10, på ponnies... och just då kom ju självklar vår ridhuschef in i ridhuset och blev vansinnig på mig för att jag lät nybörjarna hoppa så högt. Det lite komiska i den drömmen var att den enda jag reagerade på när jag vaknade, som fick mig att verkligen inse att det var en dröm var det faktum att hinderstöden och bommarna var riktigt snygga tävlingsstöd/bommar och vi har inga såndan på ridskolan... Att jag hade nybörjare att hoppa 1.10 fick mig inte att inse att det var en dröm men att de hoppade snygga hinder gjorde...  


jag tycker inte om när mina drömmar är så verklighetsbaserade, för det var hoppning på kvällen, första gruppen blev förenade (fast det var inte mitt fel) och nybörjarna fick göra lite för avancerade saker när två av hästarna stack iväg i galopp när de skulle prova att trava...

drömmar är ju det undermedvetnas sätt att bearbeta det som händer i ens liv, men det behöver ju inte vara så otroligt bokstavligt. Kan väl iaf få vara ledig när jag sover? 


jaja, får väl se vad jag drömmer om i natt och hur mycket jag får sova. Följer jag mönstret om att drömma om avd jag gjort på dagen så borde jag drömma om att skriva ekonomiopponering... fy vad tråkigt. Kanske skulle ut och göra något riktigt roligt nu innan jag går och lägger mig så drömmen blir lite mer underhållande.


  

Av isabel - 14 mars 2012 10:23



Inledde stalldagen med en ridtur i solskenet med Roy




Inte helt perfekt borstad... blir lite svårt att få bort all lera när pållen bara tar upp huvudet. Väldigt galoppinbjudande grusväg men det blev bara skritt o lite trav för den gamle gubben är lite små halt :(


 

Ridtur nr 2 blev på denna vackra prinsessa inne i ridhuset. Tar inte risken att sitta med telefonen i handen när jag rider henne så det blev en gammal bild på den vackraste :)

 

Häst nr 3. Tiden började ta slut så det blev en härlig promenad i solskenet


   


Jag tycker att man har två händer av en anledning så båda buspojkarna fick följa med på promenaden. De är mer väluppfostrade när de är tillsammans än var och en för sig.


Att hästar kan sparka och trampa på en har min hund glömt igen... Tur att Charlie är snäll och tycker om sin lille skäckkompis.





Dagens hopplektioner bjöd på lite sånt här bus! Fast ingen slog sig som tur var :)    



 

Soffa är inte mjuk nog åt min vovve när han ska sova

Av isabel - 13 mars 2012 10:18

jag kan inte minnas när jag sov en hel, då menar jag en hel 8h utan att vakna en enda gång natt. Eller, jo, jag vaknade till en gång men vågade inte ens vända på mig för att se vad klockan var utan somnade om igen nästan direkt. Känner mig nästan bakis av att ha sovit så mycket, så otroligt skönt, helt avslappnad. Skulle nog kunna somna igen, ska inte åka till stallet förrän om nån timme så jag hade ju kunnat göra det men det är nog dumt för jag vill verkligen sova hela natten i natt också.


Ridlektionerna igår var ganska ok, blir lite irriterad på mig själv när jag inte tänkt igenom lektionerna ordentligt. Första lektionen blir lite för mycket av en testkörare och igår insåg jag ganska fort att övningen blev lite för avancerad och tossig, lagom till sista gruppen hade jag verkligen fått ordning på vad de skulle göra så den blev riktigt bra.

Brukar rida igenom lektionerna själv innan jag håller dem men eftersom Carisma bara skrittar o Charlie fortfarande inte får ha bett i munnen (och inte riktigt tycker om hacket) så blir det lite svårt. Ska rida Roy två dagar i veckan så jag kommer försöka använda honom för att rida igenom lektionerna innan jag testar dem på eleverna. Det nya systemet med att ha en terminsplanering som ska följas är himla bra på att sätt, det blir variation i lektionerna, eleverna kan vara mer förberedda och alla dagarna följer en liknande struktur oavsett viljen ridlärare som undervisar. Nackdelen är att jag måste ha olika lektioner på måndagarna och tisdagarna. Förra terminen när jag vikade så hade jag så gott som samma lektioner båda dagarna vilket gjorde att de flöt på lite bättre för jag hade mer tid på mig att tänka igenom dem och få dem rätt...  samtidigt så följer terminsplaneringen samma typ av schema bara att det går några veckor melan varje lektion istället för att köra dem dagen efter varandra... Blir inte nöjd med min undervisning när jag inte har ordentigt med koll på vad jag vill få ut med dem, känner själv hur förvirrade det blir och ju mer förvirrade det blir desto sämre blir jag på att lyckas få eleverna att få ordning på hästarna. Ok när man rider själv att jag i efterhand kommer på vad jag borde gjort för att få hästen att gå bättre för då kan jag bara göra om det dagen efter men det fungerar inte riktigt på samma sätt när det kommer till undervisning, har inte samma chans att göra om då... 

Hoppning står på schemat idag iaf, vet vad jag ska göra ikväll iaf. Eller nästan. Har en helt nystartad nybörjargrupp som sista gruppen, mest troligt 7personer som aldrig ridit förut... kan bli spännande...

Av isabel - 11 mars 2012 17:51

Nu är det kris på riktigt, av någon anledning så har rättstavningsprogrammet slutat fungera. Jag behöver hitta på 2500 ord till och det kommer bli 2500 felstavade ord. Jag kan seriöst inte stava längre, att lyckas hålla koll både på VAD som skall skrivas och HUR det skall skriva och HUR det skall stavas, det är för tusan en överkurs som man tog bort när rättstavningsprogrammen uppfanns.


Måste få ordning på det, jag kan egentligen stava men har blivit så otroligt van vid att förlita mig på word, speciellt med småsaker, som att ha för många mellanslag, eller att min S tangent är jätte trög så jag ofta missar ett s när jag skriver. Sen är synonymordlistan min bästa vän, att den inte fungerar är nästan värre än att jag inte ser när jag stavar fel. Det som är synd är att words ekonomiska ordföråd är ungefär lika tomt som mitt. Har två olika sociologileikon men inte ett enda i ekonomi. Wikipedia är min bästa vän kan jag ju lugnt påstå, därefter kommer Google translate. Red Bull intar just nu en tredje plats och choklad föll långt ner på listan efter att de sista bitarna gav mig lite magknip. Kanske en dum ide att äta choklad till middag, men det är gott, även den sista biten som ger magknip och tvingar en att knäppa upp byxorna, eller, ja, som gör en glad att man har resår i byxorna   


Knäckte av en del grenar i trädgården och har bestämt mig för att så nytt gräs, sätta upp ett plankstaket, lägga 2 rader till med plattor och en rad med stenbeläggning intill planket till grannarnas trädgårdar för nu har zam fått för sig att han ska gräva sig in till grannen, typisk nog grannen på vänster sida, hon som faktiskt tar hand om sin trädgård. Hade varit bättre om han grävde sig in till gubben till höger, hans trädgård ser ut som min, dvs förjävlig. Men har en plan i huvudet för hur det ska se ut, sen gäller det bara att hitta tid och engagemang till att fixa det också. Samt komma ihåg att inte släppa ut Zam när gräset är nysått och hoppas på att han låter bli att gräva fler hål. Kanske behöver låna en bil också, behöver 20st stenplattor för att förstora plattrutan, kan bli lite tungt att ta på cykeln. Men, ja, får fjäska lite för mamma så hon tar bilen till jobb så kan jag låna den, sen, när ekonomipapret är färdigt. Vilket det inte kommer bli om jag inte fortsätter skriva. O btw, en av de fula halvdöda buskarna som hägnar in min trädgård är tydligen en syrenbuske, så jag hoppas den lever, för det luktar så otroligt gott när de blommar 


   

Av isabel - 10 mars 2012 23:00

På måndag vid denna tiden, eller, ja, gärna ganska långt innan eftersom jag börjar jobba 14.30, så ska ekonomipapret vara inskickat till opponenten. Jag har fortfarande inte skrivit mer än 159 ord och bara läst en av artiklarna. Det är inte det att jag inte försöker, ok, jag struntar i det ganska ofta, men idag har jag suttit flera timmar riktigt aktivit men när man måste läsa samma sida 10 gånger och gå tillbaka i texten 548gånger för att förstå vad som står så tar det ganska lång tid att ta sig igenom 15sidor. Det borde inte ta över 1h, men jag har tappat räkningen på hur många timmar jag suttit med skiten. Hade tjänat tid på att helt enkelt hitta en annan artikel, en enklare artikel, utan 39 olika ekvationer som är omöjliga att hänga med på, men nu känns det lite sent påtänkt. Ska sätta mig med artikel nr 2 imorgonbitti, sen borde jag läsa igenom båda böckerna för att verkligen förstå grundkoncepten, ca 1500 sidor eller något sånt och så ska jag skriva ihop en 3000 ord lång analys av detta. Och det ska som sagt vara färdigt på måndag. Nu är det snart söndag... oj... Men ja, det löser sig, det är ett utkast som ska in på måndag så det får ju se ut som det gör, för jag behöver sova nu, får ändå inget gjort så här på kvällen. Mötte en hög med fulla ungdommar när jag gick med hunden på sista rundan, där kom jag i pyjamas och spretigt hår en lördag kväll kl 22.30 o de kom i kortkjolar, spacklade till max, fixat hår och allmänt snygga och på bra humör. De ville ha vägvisning till coop och jag fick ett "tack så mycket madame" efter att ha berättat för dem vart de skulle gå. MADAM??? Allvar? de var inte 5år yngre än mig.... men ja, när man sitter hemma i mjukisbyxor ensam med hunden en lördagkväll och läser ekonomi samtidigt som melodifestivalen skriker i bakgrunden, då kanske man har blivit gammal...

efter 25 går det utför och efter 50 lever vi på lånad tid eller nått sånt sa iaf kollegan...


  

Av isabel - 9 mars 2012 13:01

jag har en plan i mitt huvud om hur jag ska göra för att få min lilla trädgård mycket vackrare och mysigare att sitta i. Men jag har egentligen tre problem, det första är att jag inte har råd att köpa de sakerna jag vill ha, nummer två är att jag inte har det minsta tålamod att vänta på att saker ska växa och det tredje är att jag inte riktigt vet vad som är tillåtet att göra eftersom det är hyreslägenhet, där är ju en rad med fula buskar som kantar min trädgård som jag mer än gärna plockat ner och bytat ut mot en snygg tät häck, men jag vet inte vart min trädgård egentligen slutar... Vet inte vad grannarna tycker om jag skulle ändra staketet som är mellan min och deras trädgårdar, det påverkar ju dem lika mycket som mig, plus att jag inte vet hur mycket Zam kommer förstöra genom att gräva. Har en liten fundering på att lägga plattor i hela trädgården för att slippa klippa gräset, slippa ha zam till att dra in en himla massa grus och för att han ändå har grävt upp halva gräsmattan redan så den ser ändå hemsk ut. Samtidigt är det mysigt med gräs, fast då ska det ju vara riktigt gräs o inte denna halvdöda mossan som täcker min "gräsmatta". Det är ganska dyrt att köpa snygga plattor men det kan vara värt det, men måste kolla med vaktmästaren först så jag får lov att göra det, inte så superlätt att återställa en uppgrävd gräs(moss)matta när jag flyttar sen om några år. Annars ska jag köpa gräsfrön så jag kan försöka odla fram en riktig gräsmatta o inte bara ha ful mossa. Men det första jag måste besluta mig om är buskarna, måste antingen fixa riktigt täta buskar och ha kvar kompostgallret som extra säkerhet eller köpa och sätta upp ett riktigt staket så Zam inte hoppar ut. Litar inte fullt på att han stannar på denna sidan kompostgallret om det kommer en löptik förbi numera... Plus att jag vill ha trädgården mer insynsskyddad, vill inte ligga där och sola om alla människor som passerar på cykelbanan utanför kan glo in på mig.  Men vet inte riktigt hur pass täta buskarna som är där blir när de väl blir gröna, de måste klippas till för de hänger långt in över trädgården men ja, villl ju ha kvar så mycket skydd som möjligt. Nackdelen med att bo på markplan, folk kan glo rakt in genom ens fönster om man inte har något som täcker, o helt ärligt, jag vill iaf ha möjligheten att gå runt naken i min lägenhet utan att behöva oroa mig för att någon ska glo, för nä, jag är inte bekväm med att visa upp min kropp för främlingar och vill inte behöva ha fördragna gardiner förutom när jag sover.

Ovido - Quiz & Flashcards