Alla inlägg under maj 2012

Av isabel - 10 maj 2012 22:23

ja, rubriken summerade nog min dag ganska bra.


Zam beslöt sig för att få mig att le kl 6 på morgonen genom att gömma sig

bakom alla soffkuddarna o leka Tittut <3


Tillbringade några timmar på ATG-kliniken med Roy i fm, var uppe kl 6 för att hinna med hunden, mockning o rida Charlie innan så när vi väl kom dit kl 11 så kändes det redan som em :P

  

Halt var han iaf, inte lika halt som igår men tillräckligt för att Helena skulle se att där är NÅGOT fel på honom. så ny behandling i kotan, en omgång butta för han reagerade på bak på böjprovet, 2½v skritt o sjukhage sen återbesök o så ska jag få lite lugnande till honom för igångsättningen så han kanske kan koppla av lite och inte springa i 190 i tron på att det kanske kommer göra ont. Blir lite moment 22 i igångsättningen när han måste ridas igenom för att den ev skadan ska försvinna men han vägrar bli igenomriden för han tycker eller iaf tror att det kommer göra ont. Betessläppet den 2a juni ligger LITE tajt till, kan nog glömmas fullständigt att han kan åka då, 3 dagar efter återbesöket känns inte allt för troligt, men håller tummarna för att han iaf kan komma iväg på bete någon vecka senare. Så nu blir det att gnida läder igen, mina stackars ridsår har precis läkt ihop så jag ska se till att komma ihåg att alltid ha gelpadden på nu när jag börjar skritta igen så de inte går upp. Roys dressyrsadel är förvisso den skönaste sadeln som existerar så det borde klara sig. Men, så tröttsamt. Kan han bara inte få bli frisk och stanna frisk?


Hade deadline på en evalueringsrapport igår kl 18, den lämnade jag in idag kl 22. Obs... men läraren är iaf ok med det. Den är däremot så otroligt dåligt skriven så jag skäms, men jag är för trött för att skämmas så det får kvitta.

Hade hoppats att få höra från jobbet på telia nu ikväll, intervuaren sa att de mest troligt skulle höra av sig ikväll, men nu är kl 22.30 så jag tror knappast de ringer nu. Ångrar att jag inte frågade om de ringer ALLA eller bara de som blir antällda... kul att gå o vänta på ett samtal som aldrig kommer annars.... Har haft telefonen med mig överalt hela kvällen. Tog ut Zam på en löprunda efter att ha varit på väg att somna över studierna, 5-6km, beroende på vilken mätare jag använder, klockan säger 5.8km, telefonen 5.05, datorn (i forms hemsida) säger 5.5 otroligt långsamt tempo men jag skyller på Zam för det tar längre tid när jag har honom med mig o han får för sig att stanna o bajsa :p Men så är det inte tiden jag är ute efter just nu. Målet är bara att springa milen utan att stanna, sen när det målet är avklarat så ska den springas så fort det går. Målet för Malmö Milen är att klara den på under 60minuter,helst under 58. Men mtp att jag bara tränat 2 gånger denna veckan o det är fredag imorgon så är det kanske ett lite omöjligt mål att nå, så det kanske får räcka att ha målet att jag ska springa hela MM utan att dö.


Städade hela lägenheten också när jag kom tillbaka efter att ha kört ett minipass styrka, hade kläder överallt, till o med strumpor på matbordet (rena för visso) så jag blev lite förbannad o drog ner alla kläder som inte är i garderoben i tvättkassarna så nu är där 3 fyllda tvättkassar o då är inte lakan och handdukar nedlagda och jag har ingen tvätt tid bokad. O imorgon hinner jag inte, på söndag hinner jag inte, nästa vecka vetefan hur den ser ut, så det får bli att trycka in en tvätttid på lördag. Måste bara hinna med att gå o köpa sköljmedel för det är slut. Måste köpa ost också, har insett att jag äter för mycket ostmackor, borde hitta något bättre allternativ till dem för det känns som om allt jag handlar just nu är Bröd, Ost och Mjölk. Lite enformigt.


God natt Världen.

Av isabel - 10 maj 2012 15:18

 


egentligen är nog de två bilderna (citaten) allt som behövs just nu. Veternären med Roy (igen) denna gången var han halt, inte super halt, inte alls lika halt som igår, men tillräckligt, så det blev en kortison/tuppkam spruta in i kotan, 2 dagars vila, 2.5 v skritt och så återbesök igen för att se om det verkar eller om vi ska börja leta vidare efter någon annat fel. Jag är så trött på detta. Det är bara Roys 2a behandling men mtp att jag har åkt in o ut med Carisma för exakt samma behandling fast i hasen istället för kotan och med Felix för hans ben så börjar det kännas tjatigt. veterinären behöver bara titta på mig o säga: ja, det vanliga. Men så kan det skifta i om hästen ska ha travat lite eller inte innan återbesöket. O jag vet inte, det känns av någon anledning som om Roy inte kommer bli bra, som där är något annat, något större, något som inte går att behandla... men jag vet inte, en sak i taget, nu är det 2.5v skritt o sen återbesök. Kan nog glömma att släppa på bete första juni dock, knappast så att han kan gå från sjukhage ut till bete på 2 dagar, men ja, Helena uteslöt inte det iaf.

Fick skjuts in till veterinären av syrrans kompis, hade ett helsike för att få till det där med transport. Jag har aldrig förr kört med häst i släpet o syrran var inte direkt sugen på att min första gång skulle vara ensam in till ATG, mototväg+stadskörning, men hon kunde inte få ledig, mamma kunde inte få ledig, pappa satt i möten hela dagen o alla i stallet vi frågade var upptagna på olika håll men tillslut så sa en kompis till syrran att hon kunde, så hon körde från Trelleborg för att hämta mig o Roy o lämna oss på ATG. Guld värt. Sen kom syrran nån timme senare när hon lyckats ta sig från jobb o så fick jag köra hem. Det var inte särskilt stor skillnad att ha häst i som att inte ha häst i så det gick bra att köra, körde nog lite långsammare än vad jag hade behövt men hellre det!



O nu ska jag sitta o skriva evalueringsrapporten som skulle ha varit inlämnad igårkväll, mailade läraren o sa att den blir sen pga hästen och han var super förstående och sa att det var helt ok så sitta o skriva den o vänta på ett samtal från Profice... ikväll skulle de mest troligt ringa oss och meddela om tjänsten så jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får jobbet   





         

Av isabel - 9 maj 2012 19:52

jag är så trött på dessa skador nu, Roy är halt, igen, på samma ben, det är inte kul längre, först blev han halt för att han snubblade på en bom när jag red honom, sen igen 2 dagar efter att jag hoppat honom, sen när jag red ut honom och nu igen 2dagar efter att han betett sig som en idiot med mig i ridhuset. Tydligen var han halt redan imorse när de skulle släppas ut, tog ut honom i lina direkt när jag kom o då var han småhalt på sitt älskade höger framben, efter att ha pratat med veterinären så blev det ut o rida honom så han håller sig halt o inte gör som han gjorde förra gången dvs ha blivit "frisk" när vi väl kom till veterinären så hon inte kunde se vart felet låg. så det blev att rida honom, inte kul... han försöker springa ifrån smärtan, så han stack ett antal gånger, kändes inte halt i ökad slängtrav men kunde inte hålla sig i en galopp när han stack iväg i galopp utan roade sig med att byta fram o tillbaka i korsgalopp.Sen på vägen tillbaka när det väl gick att få honom lugn så var han halt o nu innan jag lämnade stallet så hade svullnaden i benet ökat. Hatar att behöva rida honom halt, eller ja, att rida honom för att behålla hältan men det går inte att få honom frisk om han inte är halt när han kommer in till veterinären, helt jävla värdelöst...

är så trött på att hästarna inte kan hålla sig friska, vill inte ha fler skador på dem nu. Är trött på att vara stammis på ATG:n....


O det är alltid nått, vill ha en hel dag utan något som skiter sig, utan några dåliga nyheter, tänkt en hel dag som är 100% positiv. Jag vet att jag just nu låter och beter mig som en gnällig och arg 5åring, men jag är så jävla trött på alla saker som konstant ska skita sig, dra ner en och få en på dåligt humör.

Är det inte skolan så är det hunden eller hästarna eller stallet eller jobbsökandet eller andra människors problem och irritationsmoment som man konstant dras in i, eller sjukdomar eller ens bästa vänner som mår dåligt och mister sin mamma eller sitt jobb eller sin hälsa.


Varför kan människor inte bara få lov att vara lyckliga? 

Av isabel - 8 maj 2012 20:42

idag tillbringade jag sammanlagt 2 h åt att leta efter nya jeans. Jag slutade räkna hur många par jag provat efter 15st... inne på HM hittade jag inte ett enda par som satt snyggt, satt de ok på benen så var de för stora i midjan, passade de i midjan så var de för små i benen. Några strechjeans passade men de är så osmickrande att inte ens ett skelett hade kunnat ha de på sig utan att se tjock ut. Hittade ett par billiga jeansshort som passade så det fick bli ett par nya shorts så jag kanske kan släppa tanken på att komma i mina gamla    Inne på MQ hittade jag ett par Levis som satt riktigt snyggt, men så tittade jag på prislappen, yeah, jag betalar inte 999kr för ett par jeans, så bra kvalité har de knappast. Så jag tänkte att nu ger jag upp o gick in på din sko för att iaf hitta ett par nya sommarskor, hittade ett par svarta tygskor med en gång och ett par ballerina, mycket lättare att hitta skor som passar än byxor. O efter att ha lyckats hitta skor så kände jag att jag ger Lindex en chans, en sista butik o Jackpot! Tog med mig 4 par jeans in i provrummet och 3 av dem passade kanon så jag kunde till o med välja vilka jag ville ha :) Så det slutade bra iaf.


Men jag förstår inte, idag provade jag jeans i storlekar från 28-32 o det sjuka kunde vara att 32orna kunde vara för små medan 28 var för stora. Storlekarna är så otroligt korkade så jag funderar på om det inte hade varit bättre om varje butik bara hade en sömmerska som sydde ihop byxorna efter varje kund. För jag menar, jag känner inte en enda kvinna som tycker att det är enkelt att hitta byxor. Antingen är de alltid för korta, för långa, för stora i benen eller i midjan eller runt röven, man får inte vara kort med stor rumpa, lång med liten rumpa, men en kan man inte heller vara lång med stor rumpa heller...

Barnkläder, pojkkläder framförallt fungerar om man är någorlunda kort och smal, när jag var tonåring så fungerade det att köpa kläder inne på pojkavdelningen men då var jag också spikrak i kroppen utan kurvor och utan fett. Tycker inte riktigt det ska krävas för att kunna köpa byxor, för visst,jag plockar gärna bort några kilo fett från lår o rumpa men knappast ner till hur jag såg ut i övretonåren. Herrbyxor passar bättre än dambyxor vilket är konstigt för jag tycker inte att killar generellt har några kurvor men de sitter bättre i benen och midjan än dambyxor, kanske för att de inte är designade för att strypa åt blodkärlen på en av tajthet. Men ja, Lindex gick iaf att lita på så det blev två par nya byxor, inhandlade på damavdelningen  


Så nu har jag byxor som är både hela och rena att ha på mig på anställningsintervjun imorgon. Hoppas på att få jobbet, det hade varit så skönt att ha inkomsten för sommaren säkrad. Borde egentligen sitta och skriva en evaluering av en evalueringsrapport just nu men efter 3h föreläsning och 2h seminarium så orkar jag inte spendera min kväll med det och OM jag får jobbet imorgon så kommer jag hoppa av kursen och då känns det som bortslösad energi att ha stressat fram en evalueringsrapport nu ikväll  Man kan ju inte göra arbete i onödan. Hoppas bara att jag får svar redan imorgon på om jag får jobbet eller inte. Finns inget värre än att behöva vänta. Vet inte riktigt just nu om jag vågar hoppas på det eller om jag ska fortsätta lägga all ledig tid på att skicka iväg nya jobbansökningar. Ska oavsett ringa pappas kollega imorgon, även om hon mest troligt inte kan erbjuda mig ett jobb så där på rak hand nu så är det bra att ha presenterat mig så hon vet att jag finns om det skulle dyka upp något inför hösten. Det gäller att planera  

Av isabel - 7 maj 2012 21:22

ikväll hade det varit så vansinnigt grymt skönt om jag hade haft en egen bil... tåghelvetet var först försenat, sen mer försenat o sen inställt......... trött, hungrig, kall irriterad och sen på fruktansvärt dåligt humör. Humöret försvann egentligen i em, Roy beteede sig återigen som ett as, gick ok i skritten o traven sen när han fick gå over i galopp så blev han ung på nytt och uppenbarligen återfödd som galoppör. Han bara drar, stenhård i munnen och sidorna, kastar sig ut ur hörnen, var på väg omkull flera gånger för han bara kastade sig handlöst åt sidan o när han väl gick att stanna så fortsatte han likadant i både skritt och trav. Stenhård i mun och sidorna, vägrade ta skänklarna för något annat än galoppfattning, huvudet rakt upp i vädret o ja, helt omöjlig. Höll på i över 45 minuter sen var både jag och hästen löddriga av svett så det blev att spola honom innan jag skrittade av honom. Jag hatar när han beter sig på det viset i vanliga fall men just nu när han fortfarande är under igångsättning, kylde benen på honom o släppte ut honom men tyckte att han var stel när han kom in igen, sprang med honom o såg ingenting direkt men det är för lätt för att skadan ska gå upp igen för att han ska få dumma sig på det viset. Har redan lyckat få honom halt 2 gånger denna terminen, behöver inte hända en gång till. :/


Red ut Felix efter att ha mockat o han var också lagom störig. Skulle ha en skön lugnt skritt o travrunda runt golfis ihop med Tina, Jenny o Helena o han är trevlig fram till han har fått trava och vänder hemmåt, sen är det bara takning som gäller. Det är så otroligt irriterande när han bara taktar och taktar och taktar, kan inte njuta av ridturen när han håller på på det viset...


O så iväg till tåget efter att hästarna kom in, o så försvann humöret fullständigt när tåghelvetet var inställt. Lagom kul att sitta nere på tågstationen i 40 minuter innan jag fick åka hem... så högst på önskelistan just nu är en bil, det hade varit mycket småsaker i livet som hade blivit enklare då. Men för att ha en bil så behöver jag ha ett jobb och intervjun idag blev framflyttad tills onsdag.


Var ute o joggade imorse dock, 6km på 35 minuter, bästa hitintills. Hela rundan utan en enda paus eller en enda kramp :) Det var riktigt nice. körde igång en träningsapp på telefonen också som på 6v ska få en att klara 100 pushups, 200 situps, 100 pullups, 100 dips och 200 squats. Appen ska tydligen påminna en varanan dag och tala om hur många rep av varje jag måste göra för att komma iform för att klara målet om 6v. Så det är bara att träna o träna o träna nu.

Av isabel - 6 maj 2012 22:29

det finns inget bättre TV-program än The Big Bang Theory. Det är så vansinnigt rolig, hade kunnat plocka citat till en hel bok, där alla läsare hade kissat på sig av skratt. Kombinationen av deras höga IQ med deras sociala inkompetens är bara helt underbar. Sheldon är nog den roligaste personen i världen (om han hade varit verklig) o Amy är också helt underbar, visa kommentarer hon säger är så klockrena, speciellt när hon använder ironi eller försöker skamlägga Sheldon till att göra vad hon vill o han inte fattar ingenting. 


Hoppade Felix i parken idag, det gick mycket lugnare än förväntat. Han hoppar inte riktigt som jag förväntat mig, eller, jag visste inte riktigt vad jag förväntat mig men han hoppar inte riktigt, han mer gör ett stort galoppsprång. Vi hoppade inga höga hinder så det gick ändå. Hoppade igenom de flesta hinderna i parken, tunnorna och cementröret tyckte vi var lite obehagliga men med lite övertalning så hoppade vi över de också. Skippade den stora grinden. Känner att ja behöver hoppa honom någon gång inne för att komma i takt med honom innan vi ger oss på något högre, grinden är inte hög egentligen, max 90, men det är tillräckligt högt för att gå omkull på när hindret är fast o jag är fortfarande en fegis när det kommer till nya hästar och hinder.Det som förvånade mig mest var hur lugn han var, kanske bara "nybörjartur" eftersom det var vår första tur i parken men det gick hur smidigt som helst att bromsa, 100 gånger lättare än ute på grässlingorna. Får se hur det håller i sig. Tänkte hoppa honom inne nästa vecka och sen om det går bra och vädret är bra så tänkte jag rida honom på Pay and Jump-terrängen på kristiflygaredagen.


Sista gången på lydnadskursen med Zam idag. Det gick ganska bra. Vi hade lite strul som vanligt med kvarstanningen men det gick ändå bättre än vanligt. Löshundskursen börjar nästa vecka och jag hade först inte tänkt vara med, trodde inte Jeppe skulle tycka att vi skulle gå den redan för det känns inte riktigt som vi är redo, men efter att ha diskuterat lite med honom så sa han att vi var välkomna att delta framförallt med tanken på att det är just inkallningen jag verkligen verkligen har problem med så att träna den under kontrollerade former kan vara just precis vad som behövs. Så jag kommer nog att vara med, det värsta som kan hända är att han springer runt o vägrar komma under 1h tid. Vi är iaf ett perfekt dåligt exempel och Jeppe säger alltid att det är hundar som min som är kanon att ha med på kursen eftersom det höjer distraktionen för alla de andra hundarna vilket ger en extra bra träning :) Så även om det går åt skogen för mig så kanske det är positivt för de andra :D


Anställningsintervju imorgon, ska försöka hinna iväg och köpa nya byxor imorgon innan dess, måste ha något som ser bättre ut än ridbyxor, men mina ridbyxor är de enda byxorna här hemma som är både hela och rena, som inte är mjukisbyxor. Eller så får det bli kjol om jag inte kommer iväg. Måste ut o springa imorgon fm, crap, det var därför jag inte hade behövt duscha nu ikväll... jaja, gjort är gjort. Malmö milen är om 5v och då ska jag kunna jogga en hel mil för första gången i mitt liv, så det gäller verkligen att träna nu. Runkeepern ska bli min nya bästa vän. Hittade en annan app också, ett 6v träningsprogram för att kunna göra en jädras massa pushups, situps, squats, dips och pullups. De sistnämnda blir nog lite svårt att öva för jag har inget att  hänga i, men får köra dem på gymmet. 5v för att få denna slappa kropp i form igen, kanske till o med kan lyckas med konsten att komma i mina shorts lagom till dess 

 

Av isabel - 5 maj 2012 20:49

Allt detta snack om löpning har satt griller i mitt huvud. Jag har aldrig någonsin i mitt liv sprungit en hel mil. Jag har gått flera mil men aldrig sprungit o ändå fick jag för mig att anmäla mig till Malmömilen, den är om lite drygt en månad o 1v. hur i helsike ska jag kunna träna upp mig för att springa milen på en månad? Speciellt när jag sitter här hemma med lite smårinnig näsa, halsont och ingen röst. Men så ska jag ju inte springa med näsan eller halsen heller  men, en månad fram är det löpning och fysträning som gäller för hela slanten, så hejdå kvällar i soffar, hej löprundorna.


Jobbintervju hos Telia Kundtjänst på måndag. Gruppintervju så jag vet inte helt hur den kommer gå till, om alla som är där tävlar om en tjänst eller om där är flera tjänster, eller ja, det får jag väl se. Det är super super super nice att få komma på en riktigt intervju och det är en heltidstjänst som erbjuds över sommaren med chans till förlängning till hösten o det är superbra. Men tyvärr är ju lönen inte riktigt lika superbra. Efterskatt får jag ut mindre än vad jag fått dessa månaderna med studiebidrag och lön från Burf. Det är en början, jag räknar ingenstans med att börja med ett jobb på precis det stället jag alltid önskat mig (om jag ens viste vart det skulle vara) och en toppenlön, men att efter att ha samlat på sig 300hp så känns det lite sisådär att behöva kräla och be för ett jobb som kräver gymnasiekompetens och betalar ganska mycket mindre än väktarjobbet.... sen att jag hellre arbetar i telias kundtjänst än som väktare är en bonus. Det är en början, en trygghet över sommaren och en utgångspunkt för hösten om inte annat. Telia är definitivt inte fel företag att få in en fot i, alla stora företag med mycket projekt och anställda och kontakter är en bra början :) så jag håller tummarna för att jag få jobb på telias faktura kundservice på måndag :)


Ska sätta mig o ringa lite andra samtal på måndag också, min kära pappa glömde nämna att en av hans kontakter arbetar som just utredningssekereterare inom malmö stad, precis den typen av arbete jag är (blir) utbildad till och verkligen verkligen VILL arbeta med. Så det blir att hitta rösten till på måndag o ringa o säga hej till henne :D


men det känns väldigt skönt att komma någonstans med sökandet, att få en intervju känns som om det är det som kommer få allt att lossna. Majmånad, nu börjar det bli panik för alla sommaranställningar och samtalen kommer bara regna in :)   




Av isabel - 4 maj 2012 15:23

tog ner Felixen till ån och lät honom springa av sig på grässlingorna. Jäklar vad det går undan när han sätter fart, är man galoppör så är man :) Riktigt skönt att bara flyga fram i 190 o få känslan av att galoppera ifrån alla problem. För en stund fanns det endast ett enda problem i hela världen o det var hur jag skulle lyckas bromsa honom innan svängen kom :) Underbara känsla <3 Han är ganska smart den lille hästen så han inser själv att han behövde bromsa innan vi red igenom en 90graders sväng men så fort man svängt så var det full fart igen :)


Roy var inte lika rolig att rida, red honom i ridhuset, hade inspänningar på honom för jag kände på mig att han skulle vara bråkig och jag är fortfarande lite småsjuk så jag har inte riktigt samma ork och tålamod som vanligt (inte för att tålamodet någonsin är så bra...) men, ja, hästkräk, allt var farligt, hörnan i ridhuset kunde man ju inte gå i närheten av, pigg som tusan, inte för jag vet hur min 17åriga super lugna gubbstuttshäst lyckas men han stack med mig inne i ridhuset... stel, hård i munnen o lite halvt omöjlig, men det släppte efter ett tag... lite svårt att få honom helt mjuk och behaglig när han fortfarande inte är i full gång. 5-10 minuter i trav och nått varv  i galopp räcker inte helt för att få honom behaglig när han är så pigg som han är just nu. Men håller han sig bara ohalt så är han i full gång lagom till betessläppet.


Satt o kollade mitt schema för nästa vecka, insåg att det krävs att jag har det skriftligt för nu är det 3 hästar som bollas runt, varje häst 2-3gr/vecka, nästa vecka är det 9 ridturer inplanerade hitintills o så överväger jag på att ta en lektionshäst på hopplektionen på torsdag. Men jag har inte riktigt tid, behöver plugga mycket mer än vad jag gör just nu, kursen är jätte intressant så jag vill verkligen läsa litteraturen men det ska finnas tid och ork till det också. Denna veckan med huvudvärk, feber o halsont har inte varit jätte motiverande för studierna. Måste verkligen öka upp jobbsökandet också, sökte ca 20 jobb igår, mailade planeraren på väktarbolaget också för att se om de har något att erbjuda över sommaren nu när jag inte kommit in på sommarkurserna... men hade verkligen verkligen verkligen velat ha ett lite tryggare jobb där jag har ett fast schema och inte behöver bli inringt kl 4 på morgonen och vara tvingad till att ta det för man är livrädd för att inte få några fler pass den månaden....


Men ja, det ger sig, förr eller senare får jag gå på en intervju.


Ikväll blir det dock till att plugga, måste verkligen läsa igenom litteraturen till seminariet på måndag. Jobba imorgon sen rida charlie, fortsätta plugga, upp o träna zam på söndag fm, sen till stallet o rida Felix o så hem o fortsätta plugga o leta jobb omvartannat. Ska bara komma på ett sätt att bli av med halsonten också, den är lite irriterande. Hoppas på att vädret håller sig hela helgen för då kan jag hoppa Felix i parken o det hade varit riktigt kul :)


Ovido - Quiz & Flashcards